Nieuwe datum NK Kleiduivenschieten!

0
2362
Kleiduivenschieten

Door bijzondere omstandigheden heeft het NK Kleiduivenschieten in Nieuwe Pekela geen doorgang kunnen vinden. Daarom is er een nieuw NK gepland en wel op woensdag 10 oktober!

Het NK zal worden gehouden op de schietbaan van KSV de Betuwe te Ommeren
Aanvang van de wedstrijd 13.00 uur.

Het adres van de schietbaan: Ommerenwal 2 te Ommeren.

U krijgt deze dag 100 duiven aangeboden, waarvan 50 duiven in jachtparcoursvorm en 50 duiven compact. De inleg voor de wedstrijdschutters bedraagt 5 euro.
Er mag met eigen munitie geschoten worden, uitsluitend staalhagel, 24 tot 28 gram en minimaal hagel 9 en maximaal hagel 6.

De recreanten krijgen onder leiding van een instructeur 35 duiven aangeboden. Voor iedere serie van 5 duiven mogen 2 proefschoten worden gegeven
De inleg voor de recreanten bedraagt eveneens 5 euro.

Het is een unieke kans om kennis te maken met dynamisch schieten. Ook het leren omgaan met een jachtwapen kan van belang zijn bij uw werkzaamheden. Controle jachtzaken of wapencontrole bij wapendragers thuis geven u vooraf meer inzicht en kennis omtrent deze wapens en de daarbij behorende jachtakte of verlof.

Inschrijving kan tot een half uur voor aanvang wedstrijd. Wel is het voor de recreanten van belang om vooraf te melden of je gaat deelnemen, i.v.m. planning en inzet instructeurs.

AFSCHEID JUR FROMA

Het is dit keer 25 jaar geleden dat we voor het eerst samen op de schietbaan stonden in Heerjansdam. Het is voor mij als gedelegeerde tevens de laatste keer dat ik voor de NPSB de organisatie op mij neem. Ik vind het fijn om na zoveel mooie jaren te weten dat het niet voor niets is geweest. Met de komst van jonge enthousiaste mensen kunnen we onze tak van sport nog jaren vooruithelpen. Misschien komen er nog nieuwe impulsen om de sport verder uit te breiden met trap of skeet. Alles is mogelijk. Ik wil jullie allen bedanken voor de fijne vriendschappen die hierbij zijn ontstaan. We zullen elkaar op de schietbaan zeker weer ontmoetten. Met vertrouwen geef ik het stokje over aan Roy Davids.

Gedelegeerde kleiduivenschieten,

Jur Froma