Nijmegen in de ban van de Zevenheuvelenloop

0
867
Nijmegen in de ban van de Zevenheuvelenloop-2019

Neem de derde zondag van november, zet een route uit in het achterland van Nijmegen, leg er een zevental heuvels in, laat een slordige 35.000 hardlopers los en je hebt alle ingrediënten te pakken voor de Zevenheuvelenloop. Zondag 17 november jl. vond de 36e editie plaats van deze klassieker op de nationale, internationale én de politie-atletiekkalender.

In de watten gelegd
Onder prachtige omstandigheden liepen duizenden liefhebbers van de hardloopsport de 15 kilometer lange ronde via de Zevenheuvelenweg. Onder hen bevonden zich zo’n 175 collega’s van de nationale politie en Koninklijke Marechaussee. De vrijwilligers van de NPSB stonden al vroeg paraat in het bedrijfsrestaurant van het hoofdbureau van politie aan de Stieltjesstraat in Nijmegen, om de politiedeelnemers in de watten te leggen. Aan alles was gedacht; de bekende witte politie hardloopshirts, lunchpakketten, masseurs van studievereniging FysioPraktisch en een lekker soepje voor na afloop. Het ontbrak de deelnemers aan niets. Het enige wat men zelf moest doen was de zeven heuvels op eigen benen bedwingen. En dat lukte ruimschoots!

Opvallend

De meest opvallende prestatie van een politiedeelnemer kwam van Robert (Oost Nederland). Hij verbeterde zijn persoonlijke best tijd over 15 kilometer flink naar 50.04 minuten. Hiermee was hij met afstand de snelste NPSB deelnemer. Bovendien bereikte hij als 100e overall de finishlijn, een prestatie van formaat. Snelste politievrouw is Marjan (Noord Nederland). Zij komt in haar categorie als 17e over de finish in een tijd van 1.07,45 uur. Opvallend was het grote aantal nieuwe gezichten namens de politie aan de start. Collega’s die voor het eerst het bekende witte politie hardloopshirt aantrokken. Zij genoten zichtbaar van de race en van de faciliteiten op het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat.

Geen prijs
Waar het politie topteam 1 al jaren het podium bereikt, stonden de snelle dienders deze keer met lege handen. Ondanks dat er heel hard gelopen was door de individuele teamleden, scoorden ze te weinig punten om in de kop van het klassement mee te draaien. Ze bezetten de 5e plaats in het klassement, met het politie topteam 2 op een keurige 6e plaats. Als je bedenkt dat er totaal 385 teams meedoen aan de bedrijvenrun, dan is en blijft het een meer dan prima prestatie!

Geoliede machine
Aan het einde van de dag zijn het de vaste vrijwilligers Carola, Joop, Max en Robert die samen met de atletiek gedelegeerden de boel weer opruimen. De kleedkamers van het Stedelijk Gymnasium worden gepoetst, de wc’s geboend. Als een geoliede machine werken de vrijwilligers hard om  alle ruimtes weer terug te brengen naar de staat waarin ze zijn aangetroffen. Rond 17:30 uur zijn de masseurs klaar, de hardlopers vertrokken en kan het licht uit. In gedachten alweer bij volgend jaar….

Jacqueline en Janneke
gedelegeerden NPSB atletiek