NK 112 schaatsen

0
2215
NK-112-schaatsen-2016

Zaterdag 13 februari 2016 werd in ijspaleis THIALF weer het jaarlijkse NK 112 schaatsen voor de hulpverlening gehouden. Ruim 50 deelnemers, politie brandweer, Koninklijke Marechaussee, Veiligheidsregio, aangevuld met een paar gastrijders, hadden zich hiervoor opgegeven.

Na opening van teamchef Bart Gehasse, teamchef Zuid-Oost Fryslan, en het Wilhelmus viel het eerste startschot. Wedstrijd stond o.l.v. Froukje de Vries en Erik Kuiper, beide waren een paar weken hiervoor geslaagd voor Nationaal scheidsrechter. Het jurykorps bestond uit leden van de Koninklijke IJs vereniging THIALF. Genoemde juryleden staan ook op en langs de baan tijdens (inter)nationale wedstrijden gehouden in THIALF. Dus met elkaar een zeer professioneel team.

De eerste rijders die de mooie ijsvloer zagen waren vol superlatieven. “Wat een mooie gladde ijsvloer, een spiegel, spic en span”. IJs voor records. En dat deed na afloop ook blijken vele pr’s werden er door de deelnemers geschaatst.

Dit jaar hebben Arne en ik gekozen om het kampioenschap te schaatsen op de afstanden 500 – 1000 en 1500 meter.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door teamchef Bart Gehasse.

Jammer dat de deelname tegenviel maar met alle positieve geluiden hebben Arne en ik besloten om toch weer energie te steken in een volgend kampioenschap. Want laten we nu eerlijk zijn wie wil er volgend jaar nu niet schaatsen in een volledig vernieuwd ijspaleis THIALF. Voorzien van de nieuwste innovaties en de snelste laaglandbaan van de wereld.

Download uitslagen:
13 feb
Dames tot 40
Dames vanaf 40
Heren tot 40
Heren vanaf 40

Arne Timmerman en Johannes Bron
Schaatsgedelegeerden NPSB.