NK 25 meter 1 pijl NPSB Archery 2018

0
1425
NK 25 meter 1 pijl NPSB Archery 2018
De prijswinnaars op de foto

Op vrijdag 16 maart 2018  vond het NK 25 meter 1 pijl van de NPSB afdeling Archery plaats bij Handboogvereniging ONA Bladel te Bladel.

In de Categorie Barebow streden Martin Van der Kroef en Peter van Stralen om de titel. Dat het een oneerlijke strijd zou worden stond van tevoren vast. Martin is een ervaren schutter en Peter is pas aan zijn tweede wedstrijd bezig. Maar Martin schoot een uitstekend resultaat van 147 in de eerste serie en maar liefst 163 punten in de tweede ronde. Goed voor Goud. Peter schoot in de eerste ronde 53 punten en verbeterde zich in de tweede ronde met 73 punten.

compoundschutters
Bij de compoundschutters was het veld uitgedund door ziekte en blessures. Jaap Vijfvinkel, Theo Polderman en John Starreveld deden een gooi naar de titel nu de titelverdediger geblesseerd was afgemeld. John gaf van begin af aan gas en schoot een nieuw PR met 233 punten in de eerste ronde.

Hij werd gevolgd door Jaap met 218 punten en kort erachter Theo met 126 punten.

In de tweede serie van 25 pijlen kwam John weer tot 233 Punten, kort gevolgd door Theo met 227 punten. Jaap schoot weer exact 218 punten. Hierdoor werd John de nieuwe Nederlands Kampioen met een totaal van 466 punten een gemiddelde van 9.32 per pijl. Het zilver was voor Theo en het brons ging naar Jaap.

Recurve
Bij de recurve onder 50 jaar werd Jack van Hooy Nederlands Kampioen met een totaal van 352 punten.Zoals gebruikelijk was de strijd bij de recurve schutters boven de 50 jaar weer een spannende aangelegenheid. De eerste ronde werd gewonnen door Jan Klerks met 206 punten, op slechts 3 punten minder gevold door Leen Kool. Op de derde plaats Peter van der Linden met 196 punten welke weer nipt gevold werd door Kor Kuiper met 192 punten.   De tweede ronde werd zo spannend dat er zelfs tegen het einde van de wedstrijd het behoorlijk stil werd op baan 4 en 5. Kor schoot iets minder en met 190 punten Eindedehij op de vierde plaats. Het brons ging uiteindelijk de nummer 1 van de eerste ronde Jan Klerks met een totaal van 398 punten. Met een totaal van 409 punten eindigde Leen op de tweede plaats en slechts met twee punten meer is de nieuwe Nederlands Kampioen Peter van der Linden.

Kalender
Hiermee zit het binnen seizoen er weer op en komen de buiten wedstrijden er aan.  We starten op zaterdag 26 mei met de 3D van Bergeijk. Deze wedstrijd is een deelwedstrijd voor het NK 3D. Op vrijdag 1 juni is het NK FITA 900 en Schort Metric in Baarschot. Op zaterdag 25 augustus is de tweede 3D wedstrijd in Poppel. Het NK wordt over die twee wedstrijden bepaald.

Ook interesse in handboogschieten?  Alle medewerkers werkzaam bij politie of Koninklijke Marechaussee kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten van de NPSB.

Meld je aan op archery@politiesport.nl en wij zorgen eventueel voor pijlen en boog.