NK 25 meter Archery met 1 pijl

0
1462
Archery 1 pijl NPSB

Op vrijdag 17 maart 2017 vond het NK 25 meter 1 pijl van de NPSB afdeling Archery plaats. Wegens droeve omstandigheden was de locatie last minute gewijzigd van Brunssum naar Bladel.

Er werd gestreden in 3 verschillende categorieën om het eremetaal. Bij de recurve klasse is er een onderscheid in de deelnemers onder 50 jaar en boven 50 jaar. Bij de compoundklasse is er geen leeftijdscategorie bij de NPSB Archery.

Bij de “recurve jeugd” werd het een tweestrijd tussen Jeroen Welling en Jack van Hooij. In de eerste wedstrijd wist Jeroen al direct een gat te slaan met Jack. Het verschil van 47 punten was in de tweede ronde al moeilijk te in te lopen. Jack schoot de tweede ronde wel 20 punten meer, maar het was niet voldoende op Jeroen te achterhalen, die ook nu weer 16 punten meer schoot. Hiermee heeft Jeroen zijn titel geprolongeerd.

Bij de 50+ recurve schutters werd getracht om de titelhouder, John Starreveld van de troon te stoten. Echter ondanks zijn rugblessure liet John duidelijk zien dat hij van plan was zijn titel te prolongeren. In de eerste ronde was hij met 226 punten te sterk voor Leen Kool 213 punten, Jan Klerks 197, Peter van der Linden 195 en Ad Huggers 181 punten. De tweede ronden bleek John weer regel recht op titelprolongatie af te stevenen. Met nog eens 224 punten kwam hij op een totaal van 450 punten en dus gemiddeld een 9. De strijd om de tweede plaats werd op het laats beslist in het voordeel van Leen Kool met 410 punten 8.2 gemiddeld en goed voor zilver. Het brons ging naar Peter van der Linden met 405 punten, gemiddeld 8,1. Ad Huggers werd 4e met 389 punten en Jan Klerks werd met 376 punten vijfde.

Niet buiten het geel
De compoundschutters waren weer aan elkaar gewaagd en zoals altijd mag je eigenlijk niet buiten het geel schieten. In de eerste ronde nam Ton Verhees met 233 punten de kop. Daarop gevolgd met 229 punten door Jaap Vijfvinkel. Theo Polderman 226 punten en Theo Gloudemans 223 punten. De tweede ronde bracht uiteraard ook hier de beslissing. Ton Verhees maakte geen fouten en schoot nu 231 punten waarop zijn totaal uitkwam op 464 punten. De strijd om de tweede plaats werd heel spannend. Theo Polderman schoot weer 226 punten en Jaap Vijfvinkel 224 punten. Hierdoor had Jaap net 1 punt meer wat hem het zilver opleverde. Het brons ging naar Theo Polderman.

Alom weer een geslaagd evenement en de meeste schutters kijken weer uit naar het buiten seizoen. Dit start op vrijdag 19 mei met het NK FITA 900 en Schort Metric in Baarschot. Direct daarna op zaterdag 20 mei de 3D in Bergeijk. Het NK 3D gaat dit jaar over twee wedstrijden, Bergeijk en Poppel (26 augustus).

Iets voor jou?
Ook interesse in handboogschieten? Meld je dan aan bij archery@politiesport.nl. Daar kun je ook terecht voor vragen. Wij zorgen voor pijlen en boog. De eerste gelegenheid is op vrijdag 19 mei in Baarschot.