NK 3D 2016 van NPSB Archery prima en zonnig

0
1582
Archery-NK-3D

Op zaterdag 27 augustus 2016 werd voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap 3D van de afdeling NPSB Archery gehouden. Ook nu weer was om organisatorische redenen gekozen dit kampioenschap te houden bij Handboogvereniging “De Kromme Pijl” in Poppel (B). Daar was een parcours van 34 verschillende doelen en afstanden in de bossen uitgezet. Tevens waren enkele doelen uitgezet in het lokaal en op het schietveld, met ieder zijn eigen moeilijkheidsgraad. Meerdere bewegende doelen en dit jaar zelfs een kort oplichtend doel in de vorm van een dia projectie.
Verschillende klassen
Het Nederlands Kampioenschap 3D is geschoten in twee verschillende klasse, namelijk de barebow (hout) schutters en de recurve free style. Dit jaar konden we twee nieuwe leden verwelkomen op dit kampioenschap namelijk Harry Booltink (politie) en David van Soelen (Marechaussee). Beide in de barebow klasse. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld en liepen zo het parcours van 34 doelen af.
Zon, spanning en plezier
Het weer was zonnig en warm wat het nodige ambtenaar zweet ten gevolgen had. De onderlinge strijd bracht de nodige spanning. Maar zeker ook ontspanning en het onderlinge plezier was weer geweldig en mooi om te zien. De deelnemers ontliepen elkaar niet al te veel in het beging van de dag. Naar gelang het aantal doelen kwam er wel tekening in de strijd om de medailles. Ook bleek dat Martin van der Kroef met zijn Long Bow eigenlijk niet thuis hoort in de barebow klasse. Dit was vooraf niet geheel duidelijk omdat er in de handboogsport meerdere klasse zijn met verschillende boog soorten.
Toekomst
Tijdens de prijsuitreiking kwam het voorstel om het NK 3D van 2017 te gaan organiseren over 3 wedstrijden, waarbij de twee beste resultaten tellen. Deze opzet gaan we serieus bekijken ook omdat we dan meer schutters kunnen bereiken. Voor geïnteresseerde schutters stellen we pijl en boog beschikbaar.

Uitslagen
Barebow
1e plaats Frank van Soelen ( Marechaussee ) titelprolongatie
2e plaats Harry Booltink (Politie landelijke eenheid)
3e plaats Ad van de Ven (Politie Oost Brabant)

Recurve
1e plaats Peter van der Linden ( politie Oost Brabant) titelprolongatie
2e plaats Jack van Hooy (Politie landelijke eenheid)

Long bow
1e plaats Martin van der Kroef (Politie landelijke eenheid)