NK 3D Archery Poppel

0
888
nk-archery-3d

Het NK 3D werd ook dit jaar beslist over twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is geschoten in Bergeijk tijdens de reguliere wedstrijd van handboogvereniging Sint Antonius uit Bergeijk. De tweede wedstrijd werd geschoten in Poppel. Als NPSB Archery hebben we deelnemers in vier verschillende categorieën, namelijk: Barebow, Compound, Long Bow en Recurve.

Het fantastische weer in Poppel maakte het ook meteen weer extra zwaar over een parcours van ongeveer 7 kilometer bij 30 graden. De drukste klasse, de barebow schutters, maakte het spannend deze dag. Harry Booltink moest een voorsprong van 82 punten verdedigen ten opzichte van Michael Kemps. Juist deze dag had Michael een hele goede dag en Harry een mindere. Frank van Soelen was in Poppel ook lekker op dreef en mengde zich in de strijd. Dagwinnaar werd Michael met 475 punten. Frank pakte met 445 punten het zilver. Het brons ging naar Harry met 444 punten. Nieuwe Nederlands Kampioen werd Harry Booltink in de Barebow klasse.

In de Recurve klasse was er helaas geen concurrentie voor Peter van der Linden. Door werk en vakantie bleef hij alleen over en werd wederom Nederlands Kampioen.

In de Compoundklasse in Poppel had Theo Cloudemans zich na zijn blessure aan de knie gelukkig weer aangemeld. Het weer en de lengte werden hem te machtig, maar hij veroverde brons met 549 punten. Han van Triest werd in Poppel tweede met 569 punten. Thomas was met 621 punten duidelijk een maatje te groot voor de anderen. Daardoor werd hij ook meteen de Nederlands Kampioen 3D Compound.

Ook dit keer werd in de Long Bow klasse gestreden door Martin van der Kroef en Jan van Alebeek. De 21 punten voorsprong vanuit Bergeijk bouwde Martin gestaag uit. In Poppel was Martin met 424 punten weer te sterk voor Jan met 321 punten Hierdoor prolongeerde Martin zijn Nederlandse titel 3D Long Bow weer met een jaar.

Alle kampioenen proficiat en hopelijk volgend jaar weer meer deelnemers aan onze NPSB Archery wedstrijden.
We starten weer in januari met het NK Indoor, houd hiervoor de agenda in de gaten.