NK 3D NPSB Archery

0
1276
NK-3D-2017-Poppel
NK 3D 2017 Poppel

Op zaterdag 26 augustus 2017 was de tweede wedstrijd meetellend voor het NK 3D Archery. Deze wedstrijd werd geschoten in het zonnige Poppel en ging over 34 verschillende doelen. De deelnemers waren in twee groepen verdeeld, de hout en Long Bow schutters in de ene groep en de compound en recurve in de andere groep. De grootste groep deelnemers in de hout categorie ging de onderlinge strijd aan in een zeer ontspannen en sportieve sfeer, maar wel op de punten. Deze wedstrijd was de regerend Nederlands Kampioen Frank van Soelen weer van de partij en nam het op tegen Joachim Mulkens, Ad van de Ven en zijn zoon David van Soelen.

Vanaf het begin was het spannend omdat de gevarieerde doelen dan de een, dan de andere op kop zette in het klassement. Ongeveer halverwege nam Joachim afstand door een doel op ongeveer 82 meter in de “Kill” te raken wat hem dubbele punten (40) opleverde. Daarachter bleven Frank en Ad dicht bij elkaar. Uiteindelijk was de dag winnaar Joachim Mulkens met 493 punten. Omdat Joachim ook de 3D wedstrijd in Bergeijk had gewonnen is hij de nieuwe Nederlands Kampioen 3D in de klasse Hout. De tweede plaats in Poppel was voor Frank van Soelen met 464 punten en de derde plaats voor Ad van de Ven met 440 punten. David van Soelen pakte in de reguliere wedstrijd in Poppel een mooie eerste plaats in zijn leeftijdscategorie.

In de Long Bow klasse moest helaas op het laatste moment de regerend kampioen Will Lathouwers, verstek laten gaan door rugklachten. Daardoor was tevens de strijd beslist omdat Martin van der Kroef nu als enige in deze klasse twee wedstrijden heeft kunnen schieten. Hij kwam tot het mooie punten aantal van 389 punten. Dus weer een nieuwe Nederlands Kampioen 3D Long Bow, Martin van der Kroef.

In de compoundklasse prolongeerde Theo Gloudemans zijn titel Nederlands Kampioen 3D Compound met 580 punten. De recurve klasse was een strijd tussen Jack van Hooij en Peter van der Linden. Jack begon de dag heel sterk en liep uit op Peter. Tegen het middag uur was de stand gelijk, waarna de eindsprint door Peter werd in gezet. Hij won de dag wedstrijd en tevens prolongatie van de titel met 466 punten. Jack bleef steken op 427 punten.

We kunnen terugkijken op een mooi seizoen NPSB Archery en zijn alweer in voorbereiding voor het komende seizoen. Daarin gaan we zeker weer het NK Indoor, NK 25 meter 1 pijl, NK FITA 900 en het NK 3D organiseren. Verder hebben we het streven om toch tot een RunArchery te komen met daarin een hindernisbaan. Waar en wanneer wordt nog een uitdaging maar we doen ons best.

Interesse in handboogschieten neem even contact op met archery@politiesport.nl of met Peter.van.der.Linden@politie.nl telefoon 0615018696. We hebben bogen voor beginners.