NK Archery 2018

0
953
3D NK Archery 2018
Dit betreft een 3d doel gemaakt van kunststof

Op zaterdag 25 augustus vond de tweede wedstrijd plaats die meetelde voor het Nederlands Kampioenschap 3D Archery voor de politieschutters. De opkomst in Poppel was flink en het weer was ons, ondanks de voorspellingen, gunstig gezind.

In de Compound klasse was de winnaar al snel bekend door een afmelding in verband met een blessure.
Han van Triest heeft zowel in Bergeijk als in Poppel de wedstrijd gewonnen en werd daardoor de nieuwe Nederlands kampioen 3D Compound. In de Recurve klasse ging de strijd tussen Jack van Hooy en Peter van der Linden. Na de 34 doelen kwam Jack uit op 396 punten en Peter op 507 punten. Hierdoor prolongeerde Peter zijn titel.

Bij de LongBow klasse ging de strijd tussen Martin van der Kroef en Jan van Alebeek. In Bergeijk had Martin de wedstrijd gewonnen met 113 punten verschil en Jan was uit op revanche. Helaas voor hem had Martin het goed naar de zin en was niet voornemens om Jan enige kans te geven. Het werd 466 om 350 punten in het voordeel van Martin. Daarmee prolongeerde ook Martin zijn titel Nederlands Kampioen 3D LongBow. In de Barebow klasse is de onderlinge strijd tussen de schutters altijd spannend maar zeker ook gezellig. Frank van Soelen was erop gebrand om de 12 punten achterstand, welke hij in Bergeijk had opgelopen ten opzichte van Joachim Mulkens, goed te maken.

Direct bij de start werd het al spannend doordat beide heren gelijk op bleven gaan in het raken van de meest uiteenlopende doelen. Van kleine ratjes op 15 meter tot een “Dino” op 90 meter.
Langzaam maar zeker begon Joachim uit te lopen omdat hij niets miste en voor Frank gebeurde dat bij hem wel.
Ondertussen was ook David van Soelen heel goed bezig en hield Joachim en Frank bij. Daarna volgde een voor ons nieuwe schutter, Michael Kemps. Ad van de Ven schoot met een nieuwe boog, mede daardoor kon hij niet mee strijden om de medailles.

Uiteindelijk was de dagwinnaar Joachim Mulkens met 557 punten en hij prolongeerde zijn titel. Heel knap tweede werd David van Soelen met 545 punten. Het brons ging naar Michael Kemps met 471 punten.
In de eindstand van het NK 3D barebow werd Frank van Soelen 2e en David 3e.

Al met al weer een geslaagd evenement voor de NPSB Archery dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.
Onze eerstvolgende wedstrijd is het NK Indoor, dat in januari zal worden geschoten in Bladel. Zodra de datum bekend is zal deze in de agenda worden verwerkt.