NK basketbal bij de zuiderburen

0
876
basketbal-toernooi-Oostende

Op vrijdag 21 december 2018 vond in het mooie Oostende het Nationale Kampioenschap plaats voor het Politie Basketbal van België. Al sinds het EK in Athene van 2017 is het contact tussen de Nederlandse en de Belgische collega’s goed te noemen. Daarom leek het ons een mooi plan om onszelf uit te nodigen voor het NK dat onze zuiderburen organiseerden. Gelukkig voor ons dachten onze Belgische collega’s daar ook zo over en konden wij afreizen richting Oostende. Ondanks dat diverse spelers door allerlei oorzaken niet in de gelegenheid waren om mee te gaan, hebben wij toch een prima team op de been weten te krijgen voor deze leuke trip ter afsluiting van 2018.

Er werd een drietal poulewedstrijden gespeeld, die wij allemaal winnend wisten af te sluiten. Vooral gedurende de eerste twee wedstrijden was de tegenstand zeer behoorlijk en moesten wij flink aan de bak. Deze wedstrijden werden uiteindelijk met een zege afgesloten door de trefzekerheid van achter de 3 puntlijn en de fanatieke verdediging die wij toen nog op konden brengen. Hiermee werd de eerste plaats in de poule veiliggesteld en bleek derde overwinning slechts nog een formaliteit tegen een enthousiast team van de Politieacademie uit Oostende.

Omdat wij, uiteraard, buiten mededinging meespeelden voor de titel moesten wij de finales aan ons voorbij laten gaan. Wel werd er nog een vierde tegenstander voor ons gevonden uit een andere poule. Ook dit team werd door ons verslagen waarbij opgemerkt moest worden dat de scherpte er bij beide teams duidelijk wel af was.

De sportieve en gezellige dag werd afgesloten in het pittoreske centrum van Oostende, onder het genot van een heerlijke maaltijd en drankje. Het resultaat was een ongeslagen status op het toernooi en de complimenten van de organisatie voor ons sportieve, voorbeeldige gedrag en mooie basketbal dat wij hebben laten zien. Dat is wat ons betreft een groot compliment en een prachtige manier om 2018 af te sluiten. Wij kijken alvast vooruit naar deelname aan het toernooi met meerdere landenteams dat waarschijnlijk in 2019 door de Belgen georganiseerd gaat worden.