UITGESTELD – NK Crossfit Politie VOL

0
3500
Crossfit

Een terugblik

Het afgelopen jaar vond het eerste Crossfit evenement voor politie plaats in Eindhoven, georganiseerd door de eenheid Oost-Brabant. Met 30 deelnemers in de categorieën RX (zoals voorgeschreven) en scaled (aangepast niveau) m/m, v/v en m/v, werden die dag de volgende drie workouts (WOD’s) uitgevoerd:

WOD 1:
Met zijn tweeën:
• 200 meter een gevulde jerrycan en twee dumbbells meedragen;
• 50 reps (repetities) bankdrukken;
• 50 cal (calorieën) fietsen op de assault bike.

WOD 2:
Met zijn tweeën:
• Zoveel mogelijk aantal keren een zandzak vanaf de grond oppakken en over je schouder gooien binnen een minuut.

WOD 3:
Met zijn tweeën:
• 15 reps (repetities) t2b (toes to bar);
• 9 synchronised burpees;
• 12 dumbbell thrusters.

Het was zoals gebruikelijk bij Crossfit een dag vol met fysieke en mentale uitdagingen. De sportieve en gezellige dag werd afgesloten met een prijsuitreiking. Naar aanleiding van alle positieve reacties is besloten om van Crossfit een officiële NPSB-sport te maken, om op die manier zoveel mogelijk collega’s kennis te laten maken met Crossfit.

NK Crossfit 2020 (VOL)

Wij organiseren jaarlijks een NK Crossfit en verzorgen door het land Crossfit clinics met als doel om collega’s kennis te laten maken en te laten ervaren wat Crossfit is. Het NK Crossfit Politie zal dit jaar gehouden worden op zondag 19 april 2020 in Eindhoven en zal een buddy competitie zijn. Je schrijft je dus in met een mannelijke of vrouwelijke partner in de categorie: RX (zoals voorgeschreven) en scaled (aangepast niveau) of bodyweight. Wij hebben ervoor gekozen om de categorie ‘bodyweight’ toe te voegen voor collega’s die wel sportief zijn maar geen ervaring hebben met Crossfit. In deze categorie komen workouts (WOD’s) aan bod die in principe door iedereen uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier kunnen collega’s kennis maken met de filosofie van Crossfit.

Je schrijft je samen met een collega (buddy m/m, v/v of m/v) in voor de categorie ‘RX’ (voorgeschreven oefeningen), de categorie ‘scaled’ (aangepaste oefeningen) of ‘bodyweight’. Heb je geen buddy, schrijf je dan toch in. Wij gaan dan op zoek naar een geschikte buddy. Let op: allebei de deelnemers dienen zich afzonderlijk van elkaar in te schrijven. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een warme maaltijd voor alle deelnemers.

Familie, vrienden en collega’s zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen en om kennis te maken met Crossfit. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via paul.boshoven@politie.nl of erik.e.slaats@politie.nl.

Wanneer: zondag 19 april 2020 tussen 12.00 – 17.00 uur
Waar: Powerhouse 040, Aalsterweg 139, 5644 RA Eindhoven