NK dienstwapens 2018

0
832
NK Dienstwapens 2018

19 oktober 2018, Almelo mocht zich even het middelpunt van Nederland noemen als het om de politie schietsport gaat. Het was de dag waarop het NK dienstwapens 2018 werd gehouden op de schietbanen van de SDVV in Almelo, de organisatie was in handen van de PSOVT, de Politie Sport en Ontspanningsvereniging uit Twente.

Voor de meeste schutters was het een lange aanrijroute, de eerste schutters melden zich al 09.00 uur om de eerste schietserie, die om half tien gepland stond, af te kunnen werken. Bij deze jaarlijks terugkerende politie schietwedstrijd gaat het om twee disciplines die verschoten moeten worden.
Enerzijds gaat het om het ons bekende dienstpistool waarbij eenhandig op een schijf wordt geschoten die op 25 meter geplaatst is.
Het tweede onderdeel die dag betrof het schieten met de oude dienstkarabijn de 30M1 op een doel geplaatst op 100 meter. Met de bedoeling om hier liggend op te schieten.
Voor beide onderdelen bestaat de wedstrijd uit 5 proefschoten en 20 wedstrijdschoten.

Het deelnemersveld bestond uit een gemêleerd gezelschap, collega’s die vanuit het hele land naar Almelo togen om sportief te strijden voor de titel van beste schutter en beste team voor zowel pistool als karabijn.De onderlinge sfeer was uitstekend en sportief genoeg werden er prestaties neergezet op alle niveaus van de schietsport.Al met al een dag waarbij ook de persoonlijke contacten en gezelligheid hoog in het vaandel stonden.

NK Dienstwapens 2018

Tot aan de prijsuitreiking, die om half vijf plaatsvond, kon er nog worden gerekend op een groot aantal deelnemers die tot het laatst bleven. Op zich kunnen we terug kijken op een mooie en gezellige dag waar plezier op de eerste plaats stond.

NK Dienstwapens 2018
Henk de Rooij

Cijfers:
Op deze vrijdag werkten 54 pistoolschutters en 46 karabijnschutters hun schietseries af.

Uitslagen:

uitslagen NK dienstwapens 2018

Met vriendelijke groet

Rob Kramersen