NK Eventing Derby Politie en Koninklijke Marechaussee

0
2604
Eventing Derby

Zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus 2018

Altijd al eens willen proeven aan de eventing sport? Geef je dan op!

Dit jaar organiseren we voor het tweede jaar, in samenwerking met de NPSB, een Eventing Derby op het terrein van manege de Vossenkuil in Reuver. Ben je werkzaam bij de Politie of de Koninklijke Marechaussee en heb jij de paardensport als hobby? Dan kun je deelnemen aan dit evenement met een eigen paard.

Wat is een Eventing Derby?
Een Eventing Derby is een tweefasen parcours bestaand uit circa 6-8 springhindernissen (inclusief 1 dubbelsprong) gevolgd door de tweede fase die bestaat uit 10 tot 15 crosshindernissen (geschikt voor verschillende niveaus).

Het evenement
Het evenement zal verdeeld over twee dagen plaatsvinden. Zo worden op zaterdag 11 augustus 2018 de crosstrainingen gegeven en zal op zondag 12 augustus 2018 de Eventing Derby (wedstrijd) plaatsvinden.

De crosstrainingen worden verzorgd voor iedereen die zijn rijtechniek wil bijschaven, maar ook voor diegenen die weinig of geen ervaring hebben met de eventing sport. Deelname aan de Derby is mogelijk binnen de categorieën 40, 60 en 80 centimeter. De derby wordt verreden in de buitenpiste van de manege.

De dag wordt vervolgens afgesloten met een gezellige barbecue! Ook zal na de derby de uitslag volgen want er is voor de winnaars een prijs te verdienen!

Algemene informatie
Let op! Het dragen van een bodyprotector level 3 en een cap is verplicht. Denk ook aan beenbescherming.

Van de deelnemer wordt een eigen bijdrage van 15 euro verwacht. De NPSB betaalt de overige kosten. Dit is inclusief de crosstraining van een uur (op zaterdag), de Eventing Derby (wedstrijd op zondag) en de barbecue op zondag aansluitend aan de wedstrijd. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Het is natuurlijk ook mogelijk om aan één van de twee onderdelen deel te nemen en dus maar één dag te komen.

Overnachting is mogelijk op het grote terrein van manege De Vossenkuil. Iedereen heeft de mogelijkheid om zelf een tent mee te nemen en deze op het gras te plaatsen. Een paardenstal huren is alleen mogelijk binnen een straal van 5 kilometer van de manege. De kosten hiervan worden nog in kaart gebracht. Vraag naar de mogelijkheden.

Het evenement vindt plaats bij manege De Vossenkuil, Bergerhofweg 2, 5953 NR, Reuver. Goed bereikbaar vanaf de snelweg A73.

Aanmelden
Aanmelden kan via paarden@politiesport.nl

Geef bij de aanmelding het volgende aan:

  • Naam:
  • Telefoonnummer:
  • E-mailadres:
  • Naam paard:
  • Categorie deelname derby 40, 60 of 80 CM :
  • Barbecue: JA / NEE
  • Introducé barbecue (15 euro): JA / NEE
  • Overnachting: JA / NEE wensen…

Download de flyer, klik HIER!