NK Indoor NPSB Archery 2018

0
1549
Infoor Archery 2018

Het NK Indoor werd dit jaar geschoten in de accommodatie van handboogvereniging “Doelgericht” in Hoek van Holland. Er werd die dag in vier categorieën geschoten op een afstand van 18 meter.

Gelukkig waren er drie nieuwe leden die we konden verwelkomen op dit NK. Helaas hadden we ook te maken met de griepgolf die enkele schutters had geveld. Daardoor was er in de BareBow klasse maar één schutter die overigens voor het eerst een handboogwedstrijd schoot. Peter van Stralen schoot in de eerste ronde 48 punten en in de tweede 82 punten. Heel netjes voor een Barebow schutter.

In de compound klassen was het John Starreveld die voor het eerst in deze klasse meedeed. Eerder was hij meervoudig Nederlands Kampioen in de Recurve klasse. In de eerste ronde gaf John meteen zijn visitekaartje af, door 276 punten te schieten. Op de tweede plaats gevolgd door Theo Polderman 267 punten en Jaap Vijfvinkel met 257 punten. In de tweede ronde kwam er geen verandering meer in de rangschikking: John 552 totaal, Theo 544 totaal en Jaap eindigde met 518 punten op de derde plaats.

In de recurve klasse werd er gestreden in twee leeftijdsklassen. Bij de schutters onder de 50 jaar konden we Saskia Klunder-Bergamin verwelkomen als nieuwe schutter. Zij had alleen nog maar getraind en nog geen wedstrijden geschoten. In de eerste ronde liet ze direct zien dat ze heel goed getraind had en schoot 229 punten. Jeroen Welling schoot 215 punten en Jack van Hooy 184 punten. De tweede ronde werd het nog spannend want Jack had zich duidelijk geacclimatiseerd en schoot 218 punten. Hetzelfde aantal punten (218) voor Saskia en Jeroen schoot 208 punten. Daardoor werd Saskia de nieuwe Nederlands kampioene met 447 punten. Het zilver was voor Jeroen met 423 punten en Jack veroverde met 402 punten het brons.

In de recurve klasse boven de 50 jaar werd het een spannende strijd om het kampioenschap.  In de eerste ronde was het verschil tussen de nummers één en twee slechts twee punten. Leen Kool had 248 punten en Jan Klerks 246 punten. Op de derde plaats gevolgd door Peter van der Linden met 238 punten. Nieuwkomer Kor Kuiper bleef steken op 195 punten. In de tweede ronde liet Leen het liggen en schoot toch nog 238 punten net geen 8 gemiddeld. Peter had in de tweede ronde duidelijk zijn draai gevonden en met 257 punten en een gemiddelde van 8,56 per pijl een duidelijke verbetering. Jan Klerks toonde ook een verbetering en schoot 255 punten een gemiddelde van 8,5. Kor haalde in de tweede ronde de 204 punten met een gemiddelde van 6,8. Hierdoor werd Jan Klerks Nederlands Kampioen, het zilver was voor Peter en het brons ging naar Leen.

Op vrijdag 16 maart is het volgende NK, namelijk dat van de 25 meter 1 pijl.

Aanvang 10.00 uur in de accommodatie van ONA Bladel aan de Egyptischedijk 11 te Bladel.