NK Indoor NPSB Archery 2020

0
1449
nk-archery-indoor-2020

Op vrijdag 24 januari is het NK Indoor geschoten in de accommodatie van ONA te Bladel. Er is gestreden in vier verschillende klassen en boogsoorten: de barebow, compound, recurve en recurve 50+.

In de barebow klasse (kale boog) deed Peter van Stralen mee die van huis uit een luchtpistool- en geweerschutter is. Voor collega’s als Peter, die nog niet over een eigen boog beschikken, hebben we bij de NPSB bogen beschikbaar om deelname aan de wedstrijden toch mogelijk te maken. De eerste ronde was het voor Peter duidelijk nog wennen aan de boog, maar in de tweede ronde ging het al een heel stuk beter en werd het blazoen meer geraakt. In de barebow klasse werd Martien van der Kroef wederom Nederlands Kampioen. Peter kreeg het verdiende zilver omgehangen.

In de compound klasse was de strijd zoals altijd weer spannend. In de eerste ronde, over 30 pijlen, was het verschil tussen John Starreveld met 279 punten en Theo Polderman met 271 punten nog minimaal. Jaap Vijfvinkel volgde met 250 punten en Ad Huggers volgde met 228 punten op respectabele afstand. In de tweede ronde wist John zijn niveau vast te houden met 275 punten, Theo kon hem niet meer bijhouden met 249 punten. Hierdoor prolongeerde John Starreveld zijn Nederlandse titel. Het zilver was voor Theo Polderman en het brons ging naar Jaap Vijfvinkel.

In de recurve klasse werd er een onderscheid gemaakt in de leeftijdscategorieën tot 50 jaar en 50+. Helaas voor de tot 50 jaar moest Jack van Hooij wegens een blessure verstek laten gaan. De strijd tussen regerend kampioene Saskia Klunder-Bergamin en Michel Verbraak was duidelijk in het voordeel van Michel. Hij gaf ook aan steeds beter in vorm te komen met het schieten, dit terwijl Saskia mede door de drukke werkzaamheden minder had getraind. Het verschil in punten was 241 om 219. In de tweede ronde verbeterde Saskia haar puntenaantal tot 230. Michel hield zijn score constant en met 240 punten werd hij de nieuwe Nederlands Kampioen recurve tot 50 jaar.

In de klasse recurve 50+, deden meerdere kanshebbers mee. Helaas moest Jan Klerks verstek laten gaan vanwege een medische ingreep. Door de score direct zichtbaar te maken door middel van de scoreborden bij de doelen, was duidelijk dat de strijd ook dit jaar weer ging tussen Marco Roijen en Peter van der Linden. Vorig jaar was het Peter die met twee punten verschil won. De resultaten na de eerste ronde: Peter 260 punten, Marco 257 punten, Kor Kuiper 237 punten, direct gevolgd door Johan Meeuwsen met 235 punten. Helaas bleef Leen Kool door materiaalpech wat achter met 215 punten. In de tweede ronde probeerde Marco vanalles om Peter uit zijn concentratie te brengen. Helaas voor hem werkte het averechts en schoot Peter een nieuw PR met 273 punten. 3 punten door de “9” gemiddeld. Hierdoor prolongeerde Peter zijn titel en Marco kreeg het zilver met een totaal van 509 punten. Johan Meeuwsen had een uitstekende tweede ronde en met een totaal van 494 punten pakte hij het brons. Leen Kool had een uitstekende tweede ronde en kwam uit op een totaal van 472 punten. Helaas was de tweede ronde voor Kor niet wat hij gehoopt had, hij kwam uit op 443 punten.

Al met al weer een geslaagde dag en het volgende kampioenschap staat gepland voor vrijdag 13 maart. De discipline 25 meter 1 pijl ook weer in Bladel.

Wil je ook de handboogsport beoefenen kom gerust kijken en meedoen. Wel graag even vooraf contact via Archery@politiesport.nl