NK kleiduivenschieten 2017

0
2238
NK kleiduivenschieten 2017 Ommeren

20 september was weer een geweldige dag in Ommeren bij Tiel.  Het was de dag van het NK kleiduivenschieten 2017. De 20 wedstrijdschutters hadden er kennelijk zin in. Vanuit het hoge noorden en het verre zuiden maar ook vanuit Zeeland gaven de schutters gehoor aan de uitnodiging. Met vier verschillende groepen werd de schietbaan weer verkend. Met twee compac banen en daarnaast vijf banen voor het jachtparcours werd het een echte wedstrijd. De mannen van KSV De Betuwe hadden weer een schitterend parcours uitgezet met van eenvoudige duiven tot zeer moeilijke. Wat kan een naar links omhoog klimmende duif voor veel problemen zorgen. De aanwijzing dat je er een meter links naast moet richten en een halve meter eronder zorgde voor de oplossing. Toch waren de resultaten boven verwachting goed. Met een gemiddeld resultaat van 80 % treffers blijkt dat we op de goede weg zijn.

Van de vier geschoten wedstrijden bepalen de beste resultaten van drie wedstrijden wie zich Nederlands Kampioen van dat jaar mag noemen.

Uitslag wedstrijdschutters :
1e plaats Roy Davids met 251 treffers;
2e plaats Gijs Brands met 242 treffers;
3e plaats Jan Drent met 236 treffers;
4e plaats Hein Dekkers met 282 treffers;
5e plaats Ko Onderdijk met 227 treffers.

De strijd bij de recreanten was bijzonder. De oud wedstrijdschutters, Ab de Geus en Joop Doornbosch gingen samen op stap om te bepalen wie de glans uit het verleden het meest gestalte kon geven. Met een opdracht om de 35 aangeboden duiven tot stof te verwerken gingen de mannen deze strijd aan. Soms stond de één een enkele duif voor en daarna werd er weer een duif gemist. De mannen wilden niet voor elkaar onderdoen. Het eindresultaat was dan ook voor beiden mannen 32 treffers. Zo zie je dat ook bij het ouder worden de wedstrijd niet meer het belangrijkste is. De onderlinge band en het na afloop elkaar weten te vinden achter een kleine versnapering is dan goud waard.

Uitslag recreanten:
1e Joop Doornbosch uit Santpoort 32 treffers
1e Ab de Geus uit ‘s-Gravenmoer 32 treffers

We hopen elkaar ook het komend jaar weer te ontmoeten op de vier te plannen wedstrijden van het kleiduivenschieten. Na het bedanken voor ieders inbreng, vertrok iedereen voldaan huiswaarts.

Jur Froma en Herbert Teulings