NK sportwapens deel 1

0
799
NK sportwapens 2019

Op vrijdag 15 maart jl. werd het eerste deel van het NK sportwapens verschoten. Deze jaarlijkse wedstrijd werd verschoten bij de schietvereniging SV De Eendracht in Barneveld, onze thuishaven voor wat betreft de maandelijkse trainingen. In totaal werden er 22 disciplines verschoten. Om 10.00 uur was het startschot voor de eerste serie. De elektronische banen waren door onze gastheer al in orde gemaakt, zodat men direct kon aanvangen met luchtgeweer, luchtpistool, olympia match en vrij pistool.  Zo rond 15.30 uur had een iedere zijn discipline verschoten en werd de score bekend gemaakt. Voor onze Astrid was het een hele uitdaging omdat nu ook de dames 60 schoten moeten verschieten!

Bij de NPSB medailles stond de hele dag al geduldig een ezeltje te wachten, de pechprijs die beschikbaar was gesteld door onze gastheer. Door pech kon een van onze schutters namelijk zijn discipline niet afmaken.

De volgende wedstrijd, het tweede deel van het NK sportwapens, zal op 10 mei a.s. worden verschoten bij DVS te Wenum Wiesel en zal om 09.30 uur aanvangen. Gedurende de dag worden de disciplines verschoten: klein kaliber pistool, sportpistool licht en zwaar, meesterkaart licht en zwaar.

Resultaten

Olympia Match (60 schoten liggend op 50 meter,  klein kaliber geweer):

1e Henk de Rooij 2e Paul Onckels 3e Jan Zandvoort

Vrij Pistool (50 meter):

1e Ruud van Streepen 2e Gert Jan Hoolwerf 3e Peter Sijtsma

Luchtgeweer (10 meter):

1e Bert Brinkman 2e Peter van Stralen 3e Jan Zandvoort

Luchtpistool (10 meter):

1e Dirk Jan Klomps 2e Ruud van Streepen 3e Astrid de Mooij