NK Survival

0
2150
NK Survival 2020

De keuze om het Nederlands Politie Kampioenschap survivalrunning 2019 te vergeven aan de organisatie van de Hang-On Survivalrun in Doorn was niet voor niets. De organisatie was strak, het parcours zeer uitdagend, pittig en gelegen op de heuvelrug, enthousiaste vrijwilligers, goede accommodatie en verzorging. Niets op aan te merken. Voor de NPSB waren de categorieën dames/heren individueel en algemene koppels op zaterdag de 23e gepland. Een strak parcours van 9 km met 52 hindernissen. Daartussen lange loopstukken door het terrein. Sandra van den Brink werd NK bij de dames in een rappe tijd. Maykel Kers NK bij de heren. Freek Meekes en Pascal Bleumink NK bij de koppels algemeen.

Op de zondag stond de 13 km gepland. Een extra lusje in het bos en door het mulle zand met de nodige ballast. NK bij de heren werd Danny van Haaften. NK bij de dames werd Anne van der Meulen en Bram Snell en Floris Rombouts pakten bij de koppels de 1e plaats en werden dus Nederlands Kampioen.

Voor alle uitslagen ga je naar www.hang-on-run.nl.

Danny van Haaften wint NK Survivalrun in Doorn

Zondag 24 november stond voor mij, Danny, in het teken van het Nederlandse Kampioenschap Survivalrun in de categorie NPSB 13 kilometer individueel. De plannen voor deelname aan het NK werden al eerder gemaakt. Namelijk in Deest waar ik in dezelfde categorie ook de eerste plaats wist te bemachtigen.

“Plan van aanpak”
Ik had een plan van aanpak gemaakt voor mijn deelname aan het NK maar tijdens de eerste kilometers kon dat plan al overboord. Het looptempo lag behoorlijk hoog en ik moest alle zeilen bijzetten. In de eerste kilometers waren er weinig tot geen hindernissen en alles wat ik dacht was “ik moet bij de groep blijven als ik iets wil betekenen in de uitslag.”

Na een aantal kilometers en hindernissen werd de kopgroep enigszins bepaald en ik liep tweede positie. Tijdens het nemen van de hindernissen zei de kopman tegen mij: ”als jij zo door klimt is die voor jou vandaag!” Waarop ik antwoordde dat de wedstrijd pas klaar is, als hij klaar is. Het looptempo van de kopman was iets hoger maar dat verschil kon ik tijdens de hindernissen goed maken. Halverwege de wedstrijd kwam er een kleine voorsprong waarna ik het tempo iets ging verhogen. “Deze ga ik niet meer weggeven!” Ik won het Nederlandse Kampioenschap en kwam met een tijd van 01:44:18 uur over de finish.