NK tafeltennis 2018 Politie/KMAR

0
1815
NK Tafeltennis 2018

Op 12 januari vond het NK tafeltennis 2018 Politie/KMAR plaats. Ook dit jaar werd het NK gespeeld in Hattem bij tafeltennisvereniging Smash’70. De dag begon met 22 deelnemers verdeeld over drie poules. Een poule voor de recreanten (B-klasse) en twee poules waarin de competitie spelende spelers (A-klasse) streden voor de titel Nederlands Kampioen Tafeltennis 2018.

Aangezien de B-klasse uit 1 poule bestond werd de winnaar van die poule ook direct de winnaar van de B-Klasse. De winnaar van de B-klasse werd de onverslagen Ton Uiterwijk.
Nadat de poules gespeeld waren in de A-klasse, speelde de nummers 1, nummers 2, etc. van de poules tegen elkaar voor de laatste plaatsing.
De nummers 1 en 2 van de A-klasse Poule 1 betroffen Vincent Blom (1) en Bert Steur (2) en in poule 2 betroffen de nummers 1 en 2 Marco Gerritsen (1) en Jeroen Schoonwille (2).
De finale beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien zowel Vincent Blom als Marco Gerritsen beide ongeslagen waren gebleven in hun eigen poule. Na een spannende finale werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Vincent Blom. De halve finale werd gewonnen door Bert Steur.

Dit jaar was er geen aparte damespoule. Op basis van de einduitslag van de poules werd bekeken welke vrouw het hoogst was geëindigd. Desalniettemin bleken zowel Jacky Alting als Brenda Veenstra beiden als vijfde te zijn geëindigd in hun A-poule en ontstond er toch nog een damesfinale. Deze werd met een 3-0 overwinning overduidelijk gewonnen door Brenda Veenstra.
Naast de enkel partijen werd ook Dubbel Mix (recreanten en competitiespelers) gespeeld. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Jeroen Schoonwille en Mia Alting.

Uitslagen per poule

Dubbel Mix
1. Jeroen Schoonwille en Mia Alting
2. Matthijs Assman en Ton Uiterwijk
3. Bert Westers en Koen Striegel
B-klasse Dames B-Klasse Heren
1. Yentl Mesicek 1. Ton Uiterwijk
2. Valerie Rop 2. Thom Steenbergen
3. Iris Luijten 3. Ronald Samson
B-klasse Dames B-Klasse Heren
1. Brenda Veenstra 1. Vincent Blom
2. Jacky Alting 2. Marco Gerritsen
3. Wilma van der Zee 3. Bert Steur