NK Tennis Politie 2018 toch geslaagd, ondanks noodweer!!

0
854
NK Tennis 2018 - baan blank

07:15 uur: Joke, Karin en ondergetekende zien vanuit onze hotelkamer donkere wolken dreigend boven Hilversum hangen. Al snel hangen enkele deelnemers aan de telefoon: gaat het toernooi door?? Ja hoor…….

07:35 uur: We lopen naar de parkeergarage, het begint te regenen.

07:45 uur: Het stort inmiddels. We laden onze spullen snel uit maar ontkomen niet aan een nat pak.

07:50 uur: Het Tulip Tennis Center heeft 22 gravelbanen, maar nu lijkt het park op een openluchtzwembad.

08:00 uur: De eerste speler arriveert. Later zal blijken dat hij net voor alle chaos in en rondom Hilversum gearriveerd is.

De mannen van het baanonderhoud geven aan dat we voorlopig de buitenbanen niet kunnen gebruiken. Gelukkig heb ik vooraf een zogenaamde regengarantie vastgelegd voor 6 binnenbanen van het tenniscomplex.

08:30 uur: We besluiten om de wedstrijden in volgorde van het dagprogramma te verplaatsen naar de 6 binnenbanen en de pauzes in het oorspronkelijke programma te laten vervallen.

De spelers komen letterlijk binnen “gedruppeld”. Velen van hen zijn veel langer onderweg dan verwacht. Het is chaos in en rondom Hilversum. Enkele spelers vanuit het Eindhovense hebben zelfs iets meer dan 3 uur nodig om er te komen.

09:00 uur: Nadat we de aanwezigen verteld hebben wat we gaan doen, gaan de eerste 6 wedstrijden van start. Niemand moppert.

En dan begint de grote puzzel. Welke teams zijn compleet en kunnen spelen. In het oorspronkelijke programma is duidelijk dat bijvoorbeeld speler X niet zowel een dubbel-  als een enkelwedstrijd kan spelen. Nu moeten we improviseren met zowel banen, tijd als inzetbaarheid spelers. Ondanks alle hectiek kunnen we als organisatietrio het hoofd koel houden. Ook de medewerkers van het tenniscenter denken mee en rond 10 uur kunnen we zelfs alle binnenbanen (9 stuks) gebruiken.

Om enigszins in tijd in te lopen wordt de wedstrijdduur 2x maal ingekort; van 40 naar 35 naar 30 minuten.

Ondertussen wordt er volop getennist en zien we, ondanks dat we binnen spelen, diverse doorweekte shirts. Het is WARM binnen op de banen. Het lunchbuffet wordt goed ontvangen en het is een gezellige drukte in de kantine. Kort na de lunch wordt duidelijk dat we het oorspronkelijke programma niet geheel kunnen laten spelen. We besluiten zoveel mogelijk dubbelpartijen te laten spelen en de overige wedstrijden inclusief (halve) finales te laten vervallen. Met als gevolg dat er geen prijsuitreiking is en dus ook geen huldiging van kampioenen. De spelers reageren begripvol en de laatste wedstrijden worden gespeeld. Spelers die niet meer hoeven te spelen gaan huiswaarts en komen ons bedanken voor deze, ondanks de omstandigheden, toch gezellige en sportieve dag. We krijgen volop complimenten over de wijze hoe we deze dag hebben ingevuld.

16.30 uur: Er staan nog 4 wedstrijden op de banen. Het NK Tennis Politie 2018 dat nu eigenlijk een gezellig Politie Tennistoernooi 2018 is geworden zit er bijna op.

17.00 uur: De 4 dames die echt als laatsten van de baan afkomen “huldigen” we met een bos bloemen: als symbolische blijk van waardering naar alle spelers, die ervoor zorgden dat deze dag voor ons, als organisatie, toch als geslaagd beschouwd kan worden.

Iedereen heel erg bedankt voor jullie begrip en medewerking!

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien op het NK Tennis Politie 2019.

Mede namens Joke en Karin,
Josje Konings-Hemmen Gedelegeerde Tennis