NK tijdrijden 2020

0
2119
NK tijdrijden

Voor het tweede jaar op rij wordt het Nederlands kampioenschap tijdrijden georganiseerd. Op dinsdagavond 19 mei 2020 zal het NK tijdrijden wederom plaats vinden op de Nieuwe Zuidweg te Heerde. Waar we te gast zijn bij de organisatie van de zomeravond competitie. Tijdrit de Dellen is een tijdrit over een afstand van ongeveer 15 kilometer. Over een licht glooiend parcours met halverwege een keerpunt langs het altijd mooie landschap van de Veluwe.

parcours NK tijdrijden

Voor de nationale selectie van de NPSB zal het een belangrijke tijdrit worden. Met het oog op het EK wielrennen van de Europese politiesport bond, dat later dit jaar in Zwitserland zal worden verreden. In de jaren 80 en 90 was het NK tijdrijden voor de politie een vaste waarde op de kalender. In die tijd werden er zelfs meerdere ploegentijdritten georganiseerd. Om oude tijden weer te doen herleven wordt er dit jaar weer een NK tijdrijden NPSB georganiseerd.

De collega’s die via de NPSB deelnemen, zullen in een aparte categorie achter de overige deelnemers starten. De start zal rond 19:30 uur zijn. Het parcours zal worden afgesloten voor het overige verkeer. De organisatie zal meerdere verkeersregelaars inzetten om het verkeer in goede banen te leiden. Er is voldoende parkeergelegenheid op de Nieuwe Zuidweg.

We nodigen alle fanatieke wielrenners uit om eens een tijdrit uit te proberen en besmet te raken met het virus. Strijd tegen je collega’s om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui of maakt er een onderlinge competitie van! De inschrijfkosten voor het evenement bedragen € 7,50,-. Om in te schrijven, klik HIER.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal er een keuze worden gemaakt of het NK zal worden verreden in verschillende leeftijd categorieën. In eerste instantie zal het NK verreden worden in een heren- en damescategorie. Ga naar de Facebookpagina van de organisatie.