NK tijdrijden

0
1235
NK tijdrijden

Voor het eerst in jaren wordt er weer een Nederland kampioenschap tijdrijden georganiseerd. Op 2 juli zal het NK tijdrijden plaats vinden in Heerde, aan de rand van de Veluwe. Waar we te gast zijn bij de organisatie van de zomer avond competitie. Tijdrit de Dellen is een tijdrit over een afstand van ongeveer 15 kilometer. Over een licht  glooiend parcours met halverwege een keerpunt.

parcours NK tijdrijden
parcours NK tijdrijden

Het laatste NK tijdrijden vond enkele jaren geleden plaats  voorafgaande aan het NK weg op het parcours  van de wieler vereniging Amsterdam. In de jaren 80 en 90 was het NK tijdrijden voor de politie een vaste waarde op de kalender. In die tijd werden er zelfs meerdere ploegen tijdritten georganiseerd. Om oude tijden weer te doen herleven  wordt er dit jaar weer een NK tijdrijden NPSB georganiseerd.

De huidige Nederlands kampioen op de weg en vervend tijdrijder kwam met het idee om dit jaar een NK tijdrijden te organiseren. De te kloppen man heeft daarop contact gezocht met de organisatie van de Dellen tijdrit. Een van zijn favoriete parcoursen, waar hij vorige jaar een gemiddeld vermogen van meer dan 350 watt haalde en binnen 22 minuten finishte.

De collega’s van de NPSB zullen in een aparte categorie achter de overige deelnemers starten. De start zal rond 19:30 uur zijn. Rugnummer en omkleedmogelijkheden zijn bij het motorcross circuit aan de Kamperweg te Heerde. Het parcours zal afgesloten voor het overige verkeer. De organisatie zal meerdere verkeerregelaars inzetten om het verkeer in goede banen te leiden.

De inschrijfkosten voor het evenement bedragen € 7,50,-.
https://inschrijven.nl/form/2019070250272-nl

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal er een keuze worden gemaakt of het NK zal worden verreden in verschillende leeftijd categorieën. In eerste instantie zal het NK verreden worden in één categorie.

https://www.facebook.com/voorjaarscompetitie/?hc_ref=ARQE8gSUigXZEAe_GVJJYbnlx9ssCG4YbQlTnbzOMlkvguGrKmMqWgiGgxtL_-vgJ5Y&fref=nf&__tn__=kC-R