NK wielrennen 2019 inschrijving geopend

0
1445
NK-wielrennen

De inschrijving voor het Nederlands kampioenschap wielrennen NPSB op de weg is geopend. Op donderdag 26 september 2019 zal wederom het Nederlands kampioenschap NPSB worden georganiseerd op de Nedereindse berg in Utrecht. De afgelopen tijd zijn de gedelegeerden van de wielersport in onderhandeling geweest met Libema Profcycling, de organisator van de ZLM tour. De insteek was om het NK NPSB in de uren voor de ZLM tour plaats te laten vinden. Maar gezien Libema dit jaar voor het eerst de ZLM tour organiseert en de tijd begon te dringen hebben we besloten de plannen door te schijven naar 2020. Daarom heeft het NK 2019 niet traditioneel in mei plaatsgevonden, maar zal dit op donderdag 26 september 2019 worden verreden.

Inschrijflink:
https://inschrijven.nl/form/2019062150272-nl

Funklasse
De afgelopen jaren heeft de ‘funklasse’ zijn intrede gedaan bij het NK NPSB en met succes. Waar het eerste jaar 20 renners aan de start stonden, waren dit het afgelopen jaar al 40. We hebben van de afgelopen jaren geleerd en gaan er dit jaar voor zorgen dat aanvang snelheid wat lager liggen dan de afgelopen jaren. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat jong en oud, talent en iets minder talent in de eerst fase van de ‘funklasse’ mee kan komen. De “Funklasse” is een tocht over 40 km speciaal voor de recreanten mannen en vrouwen zonder wedstrijdlicentie.
De eerste 15 ronden worden afgelegd onder begeleiding van een motorrijder. De motor mag in de eerste 18 kilometer niet worden gepasseerd. Op 10 ronden van het einde wordt de wedstrijd vrijgegeven en vind er een wijziging plaats in het parcours. De renners worden de laatste 22 kilometer over de 18 meter hoge Nedereindse berg geleid. Tijdens de beklimmingen van de Nedereindse berg zal het Nederlands kampioenschap “funklasse” worden beslist. Deelnemers met een licentie bij de KNWU of NTB worden niet aan deze wedstrijd toegelaten. Zij worden verzocht zich in te schrijven bij de wedstrijd categorie.

Tips Funklasse:
https://www.knwu.nl/magazine/de-10-tips-voor-het-rijden-van-je-eerste-funklasse-wedstrijd

Alvast oefenen?
https://www.knwu.nl/magazine/funklasse-wedstrijden-voorjaar-2019

De kosten bij voorinschrijving zijn 5 euro per deelnemer. Nadat de voorinschrijving is gesloten wordt opdracht gegeven tot incasseren van het inschrijfgeld. Restitutie bij afmelding na deze datum is dan niet meer mogelijk.

Youtube
In 2018 deden er meer dan 80 collega’s van de Nationale Politie, KMar en buitenlandse politiekorpsen mee aan het NK wielrennen. Krijgen jullie al zin in een leuke dag met elkaar fietsen? Bekijk dan nu het beeldverslag van het NK NPSB 2018 op Youtube via de link https://www.youtube.com/watch?v=1JtMK4mv0yk

Locatie Nedereindseberg
De wieler- en skeelerbaan is het paradepaardje van de Nedereindse Berg. De baan bestaat uit twee ronden met een hoogteverschil van 18 meter. De ronde beneden is 1.202 meter, de ronde boven is 904 meter. De ronden kunnen achter elkaar worden afgelegd, waardoor een totale ronde 2.200 meter beslaat.

http://www.nedereindseberg.nl (routebeschrijving en info op de site)

let op navigatie instellen op: Nedereindseweg 503, 3546 PM Utrecht.

Schema Nederlands kampioenschap NPSB 2019

Categorie Afstand/tijd
12:00 uur
‘Funklasse’
40 km (15 ronden gesloten peloton) (totaal 25 ronden)
14:00 uur
Senioren Heren (17 t/m 44 jaar*)
1 uur, en 45 min + 3 ronden
Heren 45+ (45 t/m 99 jaar*) 1 uur en 30 min + 3 ronden
Vrouwen 1 uur + 3 ronden

*Leeftijd op de dag van het evenement

Voor vragen of opmerkingen neem gerust contact op de gedelegeerden wielersport: wielersport@politiesport.nl