NK wielrennen 2019

0
1108
NK wielrennen 2019

Op donderdag 26 september 2019 werd het Nederlands kampioenschap wielrennen NPSB verreden. Het was een bewolkte en regenachtige dag. Wat, net als voor Mathieu van der Poel, een verraderlijke weersomstandigheid was. 
Om klokslag 12:00 uur stonden de renners klaar voor de ‘Funklasse’ een wedstrijd over ongeveer 40 kilometer. Het peloton van enthousiaste renners startte onder begeleiding van de politie motorrijder, waarna de wedstrijd halfweg vrij werd gegeven. Verschillende renners probeerden de wedstrijd hard te maken en poogden weg te rijden maar daar was de rest van het peloton het niet mee eens. Het werd een onvermijdelijke massasprint. Na iets meer dan een uur kwam de winnaar van de ‘funklasse’ kletsnat maar voldaan over de finish. Dit jaar werd voor de 3e keer het NK ‘funklasse’ georganiseerd. Helaas viel door de weersomstandigheden het aantal deelnemers wat tegen.
Bij de heren was het NK vanaf de start een ware slijtageslag. Richting de finale reed een kopgroep van 6 renners weg. Dit bleek uiteindelijk de slag te zijn. In de kopgroep zat ook een renner uit de 45+ categorie die knap mee kon komen. Doordat hij in de kopgroep zat, werd hij dan ook Nederlands kampioen in de categorie 45+

Na de finish van de 45+ viel de kopgroep uit elkaar en ontstond er een spannende strijd. Eén van de mannen uit de kopgroep moest de groep in de laatste ronde laten gaan. Hierop volgende een sprint a’deux en werden de Nederlands kampioenen in de verwarmde kantine van de Nedereindse Berg gehuldigd.
Ook bij de dames bleek het een ware slijtageslag te worden, daar werd het kampioenschap beslist in een sprint tussen twee rensters.

Foto’s: https://myalbum.com/album/tUhszruhyNUG