NK Wielrennen Politie 2016

0
2524

Op vrijdag 24 juni 2016, werd het NK wielrennen voor Politie, KMar en Brandweer gehouden op de Nedereindse berg te Utrecht. Het selectief parcours van 2400 meter met een hoogteverschil van 18 meter, zorgde ook dit jaar weer voor grote verschillen. De organisatie onder de vlag van de NPSB en de brandweersportbond bestond ook dit jaar weer uit Serge van Boven, Jef van Hoofd en Erwin Bartels.

nk-wielrennen-politie-2016-4In totaal kwamen 66 politie-deelnemers hun rugnummer ophalen. De Brandweer was slechts vertegenwoordigd met 12 renners. Vanuit België deden 8 politiedeelnemers mee. Voor deze categorie was dan ook de prijs voor de beste Belg hun doel.

Dames 50+
De dames en de heren 50+ begonnen om 10:30 uur aan hun wedstrijd. Bij de dames leek de titelstrijd te gaan tussen Mirjam Stilkenboom en Yva Geluk. Een ongelukkige val zorgde ervoor dat Yva Geluk op achterstand kwam. Hierdoor kwam Mirjam Stilkenboom als eerste dame over de finish en volgde zij Yva Geluk op als de nieuwe Nederlands Politiekampioen bij de Dames. Yva Geluk behaalde het zilver en Nelly van der Ende het brons.

nk-wielrennen-politie-2016-3

Heren 50+
Al snel bleek dat een grote groep 50+ heren aan elkaar was gewaagd. Diverse uitloop pogingen werden dan ook steeds achterhaald. Snelle renners lieten het dus op een eindsprint aankomen. Ook de snelle sprinter Benno Pauw gokte hierop. Dit met succes, wat hij werd Nederlands kampioen bij de politie heren 50+. John Tromp behaalde het zilver en Aart Lobregt het brons.

Heren 40+
Na de middag was het de beurt aan de categorieën heren en heren 40+. Deze hadden er duidelijk zin in, want vanuit het vertrek probeerden diverse renners weg te komen. Snelheden boven de 45 km/uur waren geen uitzondering. Jack Wenders en Igor de Waal reden rondenlang op kop van de wedstrijd. Diverse renners maakten daarna de overstap vanuit het peloton naar de kopgroep, die uiteindelijk uit 7 renners bestond. Jack Wenders reed samen met de Belg Tom de Beer voor de winst in de categorie 40+. Jack was dus al verzekerd van het rood wit blauwe tricot. Desondanks wilde hij ook de algehele wedstrijd winnen in deze categorie. In een zeer mooie eindsprint versloeg hij de Belg Tom de Beer. Hans Bal en Martijn Alberts legden beslag op respectievelijk de 2e en 3e plaats.
Tom de Beer kreeg na afloop de prijs voor de beste Belg uitgereikt. Bij de heren ging het er hard aan toe in de finale. De kopgroep bestond uit: Igor de Waal, Gillian de Visser, Bram Wind en Patrick Zonneberg, namens de politie en Daan Bongers namens de Brandweer. In de laatste ronde kwam Igor de waal met een kleine voorsprong door de laatste bocht en reed zo naar de overwinning van dit Nederlands kampioenschap. Gillian de Visser behaalde het zilver en Bram Wind het brons.

Geslaagd evenement
Slechts enkele renners kwamen ten val of hadden te maken met materiaalpech. De organisatie keek terug op een geslaagd evenement.