NPBT heren pakken winst in spannende wedstrijd

0
2360
npbt

Tekst: Ernie Haverhals. Foto’s: André van Kampen

Op woensdag 28 augustus speelden de heren van het Nederlands Politie Basketbal Team tegen het eerste heren team van ZAC Landstede in Zwolle. Het was deze week voor de tweede keer dat een NPBT team afreisde naar het mooie sportcomplex van Landstede in Zwolle. Voor de heren stond een wedstrijd tegen de eerste divisionist op het programma. Dit in het kader van de voorbereiding voor het naderende EK.

npbt-pakt-winstDoor vakanties en werkverplichtingen was het NPBT niet compleet en misten we bijvoorbeeld de centers. Van de start af aan was het in het eerste kwart een gelijk opgaande strijd. Helaas werden de aanwezige lange mannen snel in foutenlast gebracht. Binnen no-time hadden Lex en Jochim twee of drie fouten. Dit leidde tot een andere aanpak van het NPBT. Door vooral goed schutterswerk bleef het NPBT in de buurt van ZAC. Kort voor het einde plaatste ZAC een kort sprintje waardoor we op een 20-10 achterstand kwamen te staan. Door wederom een driepunter en een veldscore werd de eindstand van het eerste kwart 20-15. In het tweede kwart zette het NPBT de strijdlust en de concentratie van het eerste kwart voort. Bij 24-24 kwamen we langszij. In het restant van dat kwart werden de baskets onderling uitgewisseld, wat leidde tot een 32-33 ruststand.
Kennelijk had de speech van de ZAC coach in de kleedkamer tijdens de rust niet het beoogde resultaat. Het NPBT ging voortvarend van start en zette ZAC op een tien punten achterstand: 32-42. Maar aan het einde van het derde kwart was het NPBT aan de beurt om een kleine inzinking te hebben. Door slordig spel met balverlies kwam ZAC terug tot op 45-49, einde derde kwart. Het NPBT was overdonderd door deze come-back van ZAC en liet ze zelfs weer op een voorsprong komen bij 53-49. Na deze stand vonden onze schutters weer veelvuldig van grootte afstand de basket. Hierdoor kwamen we puntje voor puntje dichterbij om uiteindelijk met 61-64 met de overwinning aan de haal te gaan. Voorwaar een prima prestatie in het kader van de gewenste voorbereiding.

Topscoorders: Jur 16 pnt; Lex 13 pnt; Jelle-Thijs-Davor allen 8 pnt.

Het NPBT bestond uit: Bram v. Kampen, Jelle Pots, Jochim v. Tilburg, Nick de Waard (allen Rotterdam); Davor Micic (VtSPN); Thijs Eiten, Lex de Vries (Noord-Nederland); Jur Schröder (Oost-Nederland) en Peter de Wit (Noord-Holland): Coaches: Kostas Kaparounakis (Landelijke Eenheid) en Noël Cimmermans; gedelegeerden/scouten André v. Kampen (Rotterdam) en Ernie Haverhals (Oost-Brabant)