NPSB Archery schiet uit de pandemie!

0
561

De NPSB afdeling Archery schiet letterlijk uit de pandemie na bijna twee jaar stil te hebben gezeten op handboogschieten dan. We starten op zaterdag 28 augustus 2021 met de eerste ronde van het NK 3D. Dit doen we net over de grens bij Goirle en wel in Poppel (B). Dit omdat we dit organisatorisch het handigste kunnen regelen. Dit is een wedstrijd waarbij we met pijl en boog het bos in trekken. Daar staan ongeveer 30 verschillende doelen welke we zelf op afstand en grootte moeten inschatten. Dit in de vorm van dieren of andere Leuke creaties. Op zaterdag 18 september schieten we de tweede ronde van het NK 3D in Bergeijk. Beide wedstrijden vangen aan om 08.00 uur. Degene welke aan beide wedstrijden heeft deelgenomen in zijn klasse en ook nog een het meeste punten heeft mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Op vrijdag 3 september 2021 gaan we hoogst waarschijnlijk een FITA 900 ronde organiseren. Dit is een target wedstrijd waarbij we op een blazoen. Van 122 cm gaan schieten op de afstanden 60 meter, 50 meter en 40 meter. Telkens 30 pijlen per afstand en 6 pijlen per beurt. Dit is ter voorbereiding op e WPFG Rotterdam 2022 waarbij wij als Archery gaan schieten bij HKS Zoetermeer.

Het NK Indoor is een wedstrijd zoals de naam al zegt die we binnen schieten. Dit op een afstand van 18 meter op een 40 cm blazoen. Het NK gaat over twee ronden van 30 pijlen geschoten in series van 3 pijlen. Dit in alle boogklasse welke de Handboogsport kent. Barebow (kale boog en vaak houten pijlen), Compound (boog met katrollen en richtmiddelen) en Recurve (Boog op handkracht met richtmiddelen. Ook wel de Olympische boog).

Het NK 25 meter 1 pijl is ook een binnen wedstrijd. Dit is een wedstrijd waarbij we op 25 meter op een 60 cm blazoen schieten en telkens 1 pijl. Dus elke pijl is een finale. Ook dit doen we over twee ronden en in alle boogklasse.

De laatste drie wedstrijden schieten we allemaal bij ONA Bladel en de aanvang van de wedstrijden zijn om 10.00 uur.

Heb je interesse in handboogschieten neem even contact op met Peter van der Linden via de telefoon 06-15018696 of per mail: archery@politiesport.nl