NPSB clinics zorgen voor beweging in coronatijd

0
1293
klimmen
Klimmen.

Onder stralende omstandigheden vonden op zaterdag 20 juni de eerste NPSB sport clinics plaats. Om politiesporters iets te bieden in deze evenementloze tijd hadden de afdeling survival/adventure en atletiek de handen ineen geslagen en organiseerden in samenwerking met APGS een viertal clinics. De collega’s die deelnamen aan de clinics waren enthousiast over opzet én inhoud!

Voor elk wat wils
De deelnemers hadden de keuze uit hardlopen voor beginners  of gevorderden, klimmen voor beginners of gevorderden en yoga.  Laagdrempelig, voor elk wat wils en voor alle niveaus. Bij het hardlopen kregen de deelnemers uitleg over looptechniek, waarna de uitleg in praktijk werd gebracht met loopscholing en verschillende loop- en krachtoefeningen. Bij het klimmen was er aandacht voor verschillende klimtechnieken op allerlei hindernissen. De Hatha yoga ter ontspanning en innerlijke rust door Karin Weinberg stelde de deelnemers in staat om even alles los te laten. Na afloop werd onder het genot van een verantwoorde lekkernij en fruit nog even nagepraat.

Coronaproof
Om invulling te geven aan de clinics binnen de richtlijnen van het RIVM werd gebruik gemaakt van het grote sportveld op het Politie Trainingscentrum Overamstel (PTO). Er werd in kleine groepen gewerkt zodat de anderhalve meter gewaarborgd kon worden. Daarnaast hadden de deelnemers vooraf te horen gekregen dat ze geen gebruik konden maken van kleedkamers en douches. Dit bleek voor niemand een sta in de weg.

Wil jij ook meedoen? Het kan nog!
Op 4 juli wordt weer een dag met clinics georganiseerd op het PTO. Met de ervaring van de eerste dag is het programma iets aangepast én aangevuld. Heb je de eerste dag gemist,of wil je juist op herhaling? Het kan nog! Opgave via atletiek@politiesport.nl.

Programma 4 juli
09:00 – 10:30 uur: survivaltraining (voor beginners en gevorderden)
10:30 – 11:30 uur: hardlopen (voor beginners en gevorderden)
10:30 – 11:30 uur: boksen
10:30 – 11:30 uur: spinning
11:30 – 13:00 uur: hatha yoga