NPSB heren volleybalteam houdt Sudosa-Desto in bedwang.

0
1527

Op 11 januari jl. was het NPSB heren volleybalteam te gast in Assen. Nadat de spelers in de middaguren op het IBT-centrum in Zuidlaren een zware training hadden afgewerkt reisde het team af naar sporthal Olympus in Assen. Het eerste herenteam van Sudosa-Desto was een geduchte tegenstander. Dit team staat aan kop in de tweede divisie. Het team heeft na 11 wedstrijden 13 punten voorsprong op nummer 2, VVH uit Harlingen. In 11 wedstrijden heeft Sudosa-Desto 39 sets gewonnen en slechts 5 sets verloren. Omdat de thuisclub de wedstrijd op haar site had aangekondigd, zat er redelijk wat publiek op de tribune.

Hielke Loman, de coach van het NPSB-team startte met Niek, Ralph, Bas, Nico, Maurits en Theo in de basis. Martijn was de libero. Harmen en Guido bleven de hele wedstrijd aan de kant. Zij kregen na de training rust om te kunnen herstellen van hun blessure. Jacco, Roger en Jarko waren door omstandigheden verhinderd. In de eerste set waren beide teams tot de 10 aan elkaar gewaagd, waarna de thuisploeg een kloof van 4 punten sloeg. Het team van de NPSB slaagde er bijna in het gat te dichten (22-21), maar Sudosa-Desto herpakte zich op tijd en trok met 25-21 de eerste set naar zich toe. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Tot de 7 ging de strijd gelijk op, waarna het NPSB-team een 8-12 voorsprong nam. De thuisclub kwam nog terug tot 18-20, maar in twee servicebeurten stelde de ‘zwarte brigade’ met 20-25 de setwinst veilig en trok de stand in evenwicht. In de derde set eenzelfde spelbeeld. Tot de 7 kon de thuisclub aanhaken, maar moest daarna de rol lossen (8-12). Het NPSB-team liep uit naar 14-20, maar moest haar tol bepalen voor de zware middagtraining. Bij de 22 kwam Sudosa-Destil langszij. Het NPSB-team rechtte nog een keer de rug en sleepte met 23-25 deze set uit het vuur. In de vierde set namen John en Roy de plaats in van Bas en Nico. Ook nu gaven beide teams elkaar tot de 10 geen duimbreed toe. Hierna nam de thuisploeg een 14-10 voorsprong. Het NPSB-team vocht terug tot 21-19, maar slaagde er niet in de kloof te dichten. Met 25-22 trok Sudosa-Desto de stand in evenwicht. Een vijfde set kon niet meer worden gespeeld. Met een goed gevoel werd een zware dag afgesloten, waarna de meeste spelers de lange thuisreis aanvaardden en pas na middernacht van hun welverdiende rust konden gaan genieten.

Woensdag 18 januari staat weer een zware dag op het programma. In de middaguren wordt in het IBT-centrum te Elst getraind en om 20.00 uur start de oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Scylla in sporthal de Vlinder te Wageningen.