NPSB heren volleybalteam te sterk voor eerste divisionist Scylla

0
1465
volleybal-npsb

Op 18 januari jl. was het NPSB heren volleybalteam te gast in Wageningen. De spelers hadden in de middaguren op het IBT-centrum in Elst getraind en een hapje gegeten. Het eerste herenteam van Scylla, de nummer 6 in de eerste divisie A, was onze tegenstander.

Hielke Loman had de beschikking over de bijna voltallige selectie. Hij startte Niek, Ralph, Bas, Nico, Harmen en Theo in de basis. Martijn was de libero. In de eerste set waren beide teams tot de  6 aan elkaar gewaagd, waarna de thuisploeg een kloof van 4 punten (10-6)sloeg. Bij de 11 kwam het NPSB-team weer op gelijke hoogte met de thuisclub. Door eigen fouten kwam het NPSB-team weer op ruime achterstand (18-13). In de slotfase herstelden onze heren zich maar door de vele servicefouten gingen zij met 25-21 ten onder. We maakten vooral serverend te veel fouten.

In de tweede set verhuisde Ralph ten faveure van Bas naar de midpositie en werd de passpositie overgenomen door Maurits. Diagonaalspeler Nico werd vervangen door Roger. Op de service van Maurits nam het NPSB-team een 0-4 voorsprong. Scylla slaagde er niet in om een punt dichterbij te komen en met 20-25 trok het politieteam de stand in evenwicht.

Vanaf de derde set kreeg Harmen, die herstellende is van een enkelblessure, rust. Hierdoor verhuisde Ralph weer naar de hoek en nam John zijn midpositie in. In de openingsfase van deze set sloeg het NPSB weer een gaatje van 3 punten (3-6) en liep Scylla weer achter de feiten aan. Toch gaf de thuisclub zich niet zomaar gewonnen en vocht terug tot 17-17. Het NPSB-team schakelde een tandje groter en sloeg een kloof van 6 punten (17-23). Scylla was niet bij machte de aanvallers van het NPSB-team af te stoppen, waardoor zij met 19-25 ten onder gingen.

In de vierde set startte Hielke met hetzelfde basiszestal als in de derde set. Het politieteam kwam, door eigen fouten op achterstand, maar pakte vervolgens de draad weer op. John werd vervangen door Bas, waarna het NPSB-team bij de 17 weer op gelijke hoogte kwam met Scylla. In de slotfase had de thuisclub niets in de melk te brokkelen. Met 21-25 trok het NPSB-team de set en de wedstrijd naar zich toe. In deze set waren we vooral blokkerend op dreef.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarbij de afstemming tussen de aanvallers en de spelverdeler  steeds beter werd. Ook werd de servicepass beter verzorgd, omdat de passlijnen steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

De oefencampagne van het NPSB-team wordt woensdag 25 januari a.s. afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Gemini S, de rode lantaarndrager in de eerste divisie B. De wedstrijd in sporthal Kerkelanden te Hilversum start om 20.30 uur.