NPSB mannen prolongeren titel bij 35e Paleis Estafette Loop

0
1125
start 35e Paleis Estafette Loop 2018

Het is al 35 jaar lang een traditie: de Paleis Estafette Loop, kortweg PEL genaamd. De vrijdag na Prinsjesdag was het weer zover. Ruim 200 sportievelingen verdeeld over 29 teams verzamelden zich bij de stallen van Paleis ’t Loo voor een sportieve strijd langs de grenzen van het kroondomein. Goede tradities zijn er om in stand houden. Daarom was de NPSB ook deze keer van de partij.

De PEL is een estafetteloop waarbij teams van zeven personen  een afstand van ruim 70 kilometer moeten afleggen. De organisatie is in handen van de Dienst Bewaking en Beveiliging  (DBB, voorheen DKDB). Een wisseling binnen de organisatie had geen effect op de kwaliteit van het evenement. De deelnemers kregen wat ze gewend waren; een strak georganiseerde, maar bovenal gezellige dag.

Koninklijke startschot
Klokslag 09:30 uur loste Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het startschot. Na de modderige proloog over een afstand van 1700 meter werd onder enthousiaste aanmoediging van de Koning gewisseld op het stallenplein en vertrok de karavaan richting het eerstvolgende wisselpunt.

Strijd
Tijdens de eerste etappes ontpopte zich een mooie strijd tussen het mannenteam van de NPSB, de Pacemakers  (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en team Paraatheid (eenheid Rotterdam). Even leek het erop dat de NPSB mannen het dit jaar moeilijk zouden krijgen, maar tijdens de laatste etappes wisten ze de race naar hun hand te zetten en wonnen met ruim vijf minuten verschil op de nummer twee.

Top 10
De NPSB vrouwen waren erop gebrand om een top 10 klassering te behalen. Ze waren op de goede weg totdat een van de loopsters tijdens haar etappe een acute kramp moest incasseren. Er was twijfel of ze door kon lopen en een noodplan werd bedacht om haar eerder af te lossen. Maar het noodplan kon op de plank blijven. Op het tandvlees werd de etappe afgemaakt en werd keurig bij het officiële wisselpunt gewisseld. Tegenslag leek weer op de loer toen de loopster die de op een na laatste etappe zou lopen, appte dat ze achter een ongeval op de A12 te stond en ze de start van haar etappe niet ging halen. Maar als de nood het hoogst is….. Sandra die als supporter was meegereisd sprong meteen in en nam de etappe voor haar rekening. Het improviseren en doorzetten werd beloond met een prachtige 7e plaats.

Prachtige dag
Na afloop was er een gezellige nazit op de binnenplaats van de KMar. Ervaringen werden uitgewisseld en prijzen uitgereikt.  Het was een prachtige dag, waar we volgend jaar zeker weer bij zijn!

NPSB Top team bestond uit:
Menno  (Oost NL)
Simon (Oost NL)
Jouke (Oost NL)
Robert (Oost NL)
Jarno  (Midden NL)
Erik (Noord NL)
Jeroen (PA)

NPSB dames select bestond uit:
Ilona (Den Haag)
Wendy  (Amsterdam)
Jacqueline (Oost NL)
Inge (Amsterdam)
Marjan (Noord NL)
Sandra (Amsterdam)
Corine Nelen (Midden NL)

Vaste fietsbegeleider:
Dick Kloosterboer (Amsterdam)

Download uitslagenlijst, klik HIER