NPSB mannen prolongeren titel bij PEL 2017

0
2036

Voor de 34e keer werd op de vrijdag na Prinsjesdag (22 september) de Paleis Estafette Loop (PEL) georganiseerd. De Dienst Bewaking en Beveiliging  (DBB) stond weer garant voor een strak georganiseerd, maar bovenal gezellig evenement. De PEL is een estafetteloop waarbij teams van zeven personen  een afstand van ruim 70 kilometer moeten afleggen. En ook dit jaar waren de weergoden positief gestemd en mochten de deelnemers de kilometers onder schitterende omstandigheden afleggen. De NPSB stond evenals voorgaande jaren met een mannenteam en een vrouwenteam aan de start.

Klokslag 09:30u werden de deelnemers weggeschoten voor de proloog. 1500m moest worden afgelegd over het terrein voor paleis ’t Loo. Bij de eerste herstart hadden de NPSB mannen al afstand genomen van de overige 30 teams. Het NPSB damesteam – het enige team met uitsluitend vrouwen – streed voorin mee en gaf het overgrote deel van de mannen- en gemengde teams het nakijken. Na enkele etappes bleken de NPSB mannen evenals vorig jaar het te kloppen team. Bij bijna alle afstanden liepen ze voorin mee.

Na afloop werden ervaringen uitgewisseld, gemiddelde kilometertijden, heuvels, de warmte en het ijsje van Rozeboom passeerden de revue. Rond de klok van 16:15u volgde de prijsuitreiking. De spanning steeg toen vanaf plek 31 naar boven toe de eindstand werd bekend gemaakt. De NPSB heren bleken wederom 1e met een totaaltijd van 4.28.25. Hiermee waren ze enkele seconden sneller dan het jaar ervoor. 2e werden de Pace Makers in 4.36.43 en de 3e plaats was voor Team Paraatheid in 4.55.08. Bij het opnoemen van de uitslag steeg de spanning bij de dames, want hoeveel teams hadden ze dit jaar achter zich gelaten? Met een tijd van 5.24.07 bezetten ze een keurige 9 plaats, waarmee het doel van een top 10 klassering was bereikt.

NPSB team 1 bestond uit:
André Knol
Marco Geldof
Frank Heijmink
Frank de Ruiter
Simon Beemsterboer

NPSB team 2 bestond uit:
Ilona Lievaart
Liesbeth Voorthuijsen
Jacqueline Rustidge
Tanneke Wijnsema
Marjan de Ruiter
Jolanda Blom
Christal Meijer