NPSB mannen snellen naar winst tijdens Paleis Estafette Loop

0
3212
Paleis Estafette Loop

De vrijdag na Prinsjesdag is traditioneel de dag van de Paleis Estafette Loop (PEL). De Dienst Bewaking en Beveiliging  (DBB) organiseerde de estafetteloop over ruim 70km voor de 33e keer en voor het derde jaar achtereen stond de NPSB met twee teams, een heren- en een damesteam, aan de start. En haast traditiegetrouw was het schitterend weer.

Paleis Estafette Loop

Klokslag 09:30u werden de deelnemers weggeschoten voor de proloog. 1500m moest worden afgelegd over het terrein voor paleis ’t Loo. Bij de eerste herstart had team 1 al afstand genomen van de overige 26 teams. Team 2, het damesteam, streed voorin mee en gaf de meeste mannenteams het nakijken. Bij de tweede herstart was het al duidelijk dat de NPSB mannen moeilijk in te halen zouden zijn. Met nog twee etappes te gaan hadden ze al een ruime voorsprong gerealiseerd op de overige deelnemers.

Na een spannende eindsprint richting de finish moest de slotloper van NPSB team 1 zijn meerdere erkennen in een concurrent. Maar niemand die hierom maalde, de winst was binnen. NPSB team 2 verloor nog een paar minuten op het slotstuk doordat een bordje verkeerd was gaan hangen. En niet alleen de NPSB liep hier fout, er waren nog meer teams die verkeerd liepen. Gelukkig had trouwe fietsbegeleider Dick Kloosterboer al snel in de gaten dat ze verkeerd zaten en werd rechtsomkeert gemaakt en de juiste route vervolgd.

Na afloop kwamen de sterke verhalen op tafel en werden ervaringen uitgewisseld. Gemiddelde kilometertijden, heuvels, de warmte en het ijsje van Rozeboom passeerden de revue. Rond de klok van 16:15u volgde de prijsuitreiking. Spanning bij de dames, want hoeveel herenteams zouden zij dit jaar voorgebleven zijn? Met een tijd van 5.07.25 bezetten zij een prachtige 5e plaats. De NPSB heren werden 1e in 4.28.47, 2e werden de Pace Makers in 4.42.12 en de 3e plaats was voor Politie Noord Nederland team 1 in 5.00.48.

Paleis Estafette Loop
NPSB Team 1

NPSB team 1 bestond uit:
Menno van Bruggen
Frank Heijmink
Theo Timmermans
René Reimerink
Willem Albers
Alexander Castanon Reglero

NPSB team 2 bestond uit:
Ilona Lievaart
Sandra Mast
Jacqueline Rustidge
Eline Vollenbroek
Wendy Baljet
Janneke Arts
Inge van der Horst