NPSB marathonlopers trainen in Leusden

0
1378
NPSB-marathonlopers-trainen-in-Leusden

Het zonnetje lacht en de vogels fluiten als de deelnemers aan de NPSB Edinburgh marathonreis zaterdag 25 maart verzamelen op een parkeerplaats in Leusden. Gehuld in bontgekleurde hardloopkleding ontmoeten de sporters elkaar op de afgesproken tijd en plaats. Oude bekenden en nieuwe gezichten, een mooie mix van toppers en recreanten. Handen worden geschud en een eerste teamfoto geschoten. De sfeer is gemoedelijk, zelfs uitgelaten, het ‘schoolreis-gevoel’ zeg maar. Maar het uiteindelijke doel is zeker geen schoolreis. En ook niet deze zonnige zaterdagochtend in Leusden. Nee, het uiteindelijke doel ligt op zondag 28 mei en behelst ruim 42 kilometers asfalt.

Zware kilometers, want het Schotse Edinburgh is niet te vergelijken met de Nederlandse polder. Deze lenteachtige zaterdagochtend in Leusden kent zo haar eigen doel. Ze biedt anderhalf uur lang al rennend gelegenheid tot nadere kennismaking. Een betere setting voor een ontmoeting kun je hardlopers niet bieden!


Speciale gast van de dag, voormalig marathon, duathlon en triathlon (wereld)topper én oud collega Irma Heeren is erbij om haar marathonervaringen te delen met een ieder die het horen wil. Iedereen maakt van de gelegenheid gebruik en loopt een stukje met haar op. Irma’s verhalen en tips zijn onuitputtelijk.

Bij terugkomst op de parkeerplaats blijkt iets magisch gebeurd te zijn… na anderhalf uur rennen zijn de individuen samengesmolten tot een hechte groep. Een groep die uitziet naar het moment van de waarheid: M(arathon)-day! Samen gaan ze straks de strijd met de kilometers aan, de strijd tegen zichzelf en de elementen.
Dit verhaal wordt vervolgd… op 28 mei 2017!