NPSB Masters: prachtig linksgolf op de Noordwijkse

  0
  877
  De Noordwijkse, linksgolf in optima forma
  De Noordwijkse, linksgolf in optima forma

  Noordwijk  – Het contact met de interim-manager van De Noordwijkse dateert van het najaar 2016 met de vraag: mogen we op De Noordwijkse het NK Strokeplay 2017 spelen? Het antwoord was: “het bestuur vindt jullie sympathiek, we stellen 42 startplekken ter beschikking voor spelers met maximaal handicap 24 maar we adviseren om geen strokeplay te spelen, daarvoor is de baan te moeilijk.” Toen was het kiezen of delen: geen gebruik maken van de startplekken of een extra wedstrijd organiseren zodat voor een behoorlijke groep politiegolfers een wens in vervulling kon gaan: spelen op de Noordwijkse. Voor velen een bucketlist-dingetje. Op maandag 2 oktober was het zo ver. Alles zat mee behalve het weer. Maar dat mocht de pret niet drukken. 

  Kwalificeren
  In het golfoverleg van alle organisatoren was besloten dat spelen op de Noordwijkse een cadeautje moest zijn voor de meest trouwe deelnemers aan de wedstrijden. En dus werd er afgesproken dat spelers zich voor Noordwijk konden kwalificeren tijdens de eerste vijf wedstrijden van de Politiegolftour. Dit genereerde zoals verwacht meer deelname aan die wedstrijden wat een bijkomend voordeel was. Er werd ook over gepraat in de spelersgroep: “ik doe mee want ik wil er op Noordwijk bij zijn”. Bij de prijsuitreiking van de laatste wedstrijd voor de zomer, het Noordelijk Politie Golf Toernooi in Aalden, werden de beste 42 spelers van de tour bekend gemaakt die hun opwachting mochten gaan maken op De Noordwijkse. Niet iedereen kon of wilde de uitnodiging accepteren en na wat rondbellen en mailen waren er 39 spelers die zich op De Noordwijkse kwamen melden.

  Wind van 62 km/u
  Was het de hele voorgaande week redelijk rustig najaarsweer, op maandag 2 oktober hadden de weergoden bedacht dat het wel eens wat harder mocht waaien. Toen om 12 uur de wedstrijd van start ging, was het zeker al windkracht 5 maar later in de middag gaf de windroos bij het clubhuis af en toe 62 km/uur aan wat volgens de meter op windkracht 8 neer kwam. Daar is bijna niet in te spelen: ballen komen tegen de wind in bijna niet vooruit en met de wind mee moet je maar zien of hij nog recht blijft en niet in het helmgras of andere rotzooi terecht komt waar je nog maar moet zien dat je je bal vindt. En toch: de Noordwijkse lag er schitterend bij. Strakke fairways, gladde greens, meer heeft een golfer niet nodig. Ja, een zonnetje en windkracht 2 had lekker geweest. Maar er was geen speler die niet met een dikke, vette glimlach op zijn gezicht het clubhuis in kwam strompelen na de ronde. Een biertje, een borrelhap en dan blijven alleen nog de mooie verhalen over. Noordwijk, je was moeilijk te temmen maar oh, wat komen we graag een keertje terug.

  De prijswinnaars
  Vanwege het weer waren er geen hoge scores al had een aantal spelers goed gespeeld. De prijswinnaars op een rijtje:

  Hoge handicap-categorie (20.1 – 24.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
  1. Theo Vrijland Rotterdam 23.6 29
  2. Ben Nederpel Den Haag 22.0 26
  3. Arie van Venrooy Rotterdam 21.1 23

  Mid handicap-categorie (16.1 – 20.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
  1. Olav Christan Amsterdam 17.1 32
  2. Gerard Dekker Noord-Holland 18.1 31
  3. Paul Stork Noord-Holland 19.5 29

  Lage handicap-categorie (0 – 16.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
  1. Nellie de Koning Rotterdam 15.3 32
  2. Edwin Hofte KMAR 9.1 30
  3. Pieter Stout Rotterdam 15.1 26

  Dat het moeilijk spelen was, bleek ook uit het feit dat er maar twee birdies werden geslagen en wel door Mark Warmenhoven en Edwin Hofte. De neary was voor Arie Verdurmen (Rijksrecherche), de longest drive bij de heren werd geslagen door longhitter Karel Vingerhoets (KMAR) en bij de dames door Lucie Appel (Rotterdam).

  Na de prijsuitreiking bleven ruim 20 spelers een hapje eten in het gezellige clubhuis met prachtig uitzicht over de baan. Daarna was het een typisch gevalletje van “moe maar zeer voldaan naar huis”.  Wat een baan!

  Klik HIER voor de totaaluitslag.