NPSB Sportschieten hervat trainingen

0
963
NPSB Sportschieten

Over de aanval van het Corona-virus hoeft niet zoveel meer geschreven te worden. We hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken gehad en nu is het een kwestie van dealen met de gevolgen daarvan. Aan het sporten kwam een abrupt einde, zo ook aan het sportschieten. In heel Nederland werden de banen gesloten en werden schutters verbannen naar hun schietherinneringen. De buitensporten kregen eind mei groen licht om weer te starten, zij het omgeven met veel regeltjes. Binnensporten, dus ook het overgrote deel van sportschieten, kreeg begin juli het verlossende woord om weer te mogen starten. En ook hier veel extra regeltjes om maar te voorkomen dat Covid-19 kansen kreeg om zich verder te ontwikkelen.

Eenrichtingsverkeer in de accommodaties, pijlen op de grond, soms plexiglas afscheidingen, 1,5 meter herinneringen alom om nog maar te zwijgen van de maatregelen in het horecadeel van elke faciliteit. Kortom ruimte voor iedereen.
Een kort belrondje leverde, na een paar maanden wachten, voldoende enthousiasme op om het trainen in Barneveld weer op te pakken. Dienstroosters en vakanties zorgden voor een niet volledige bezetting, maar aan motivatie geen gebrek. Vol overgave werden de maandelijkse trainingen weer hervat. Zoals de trainer al aangaf: “We gaan er nog niet vol tegenaan, eerst maar zien waar we staan”. En zo werd het een aangepaste maar zeer nuttige training. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen met het trainen doorgaan.

NPSB Sportschieten

De wedstrijden, en dan met name de NPSB kampioenschappen (NK’s) Dienstwapens, EPP en Sportwapens zijn alle geannuleerd voor 2020. NK Sportwapens was eerst verzet naar de nazomer, maar de betrokken accommodaties en het aantal aanmeldingen gaven blijk van onvoldoende belangstelling, zodat ook deze pas in 2021 verschoten zullen gaan worden. Voldoende tijd om te trainen naar het gewenste niveau. De sportagenda voor 2020 is geschoond en leeg v.w.b. wedstrijden.

NPSB Sportschieten

Bent u ook sportschutter en werkt u bij de politie of Koninklijke Marechaussee, kom eens vrijblijvend langs op een van onze trainingsdagen in Barneveld. Meedoen zou zelfs nog mooier zijn. Wie weet vindt u het zo leuk, dat u een blijvertje wordt. Wij kunnen altijd nieuwe schutters gebruiken. Hier leest u met wie u contact kunt opnemen. Niet aarzelen, gewoon doen!
Sportschieten is leuk, zeker als je het met anderen kunt beoefenen.

G.J. Hoolwerf.