NPSB voetbalteam wint van (jong) Achilles’29 (2-1)

0
1570
NPSB voetbalteam wint van (jong)Achilles’29 (2-1)

Het politieteam speelde op dinsdag 25 april een wedstrijd tegen Jupiler League club Achilles’29 en won nipt met 2-1.

Achilles speelde onder leiding van oud-profspeler Dennis Krijgsman. Het kende bijna een flitsende start door een foutieve terugspeelbal van een verdediger van het politieteam. De spits van Achilles’29 zat hier tussen en faalde oog in oog met doelman Ruben te Witt. Hierna schrok het Nederlands politie elftal wakker en was de gehele eerste helft de beste partij. Over het gehele veld werd druk vooruit gezet en Achilles’29 kwam er voetballend niet uit. Onder aanvoering van Mark den Hartogh, die een uitstekende partij op de mat legde werden enkele mooie kansen gecreëerd, maar niet verzilverd. Zo gingen schoten van aanvoerder Danny Scholte, Olaf Mazier en Michel Boonstra er niet in en werd een kopbal van Marco Miltenburg uit een corner net voor de lijn weggewerkt door een verdediger van Achilles’29. Michel Boonstra scoorde voor het politieteam in in de 25e minuut. Een geweldige trap die via de binnenkant van de paal binnensloeg en de 0-1 betekende. Na 35 minuten was er wederom een goede aanval van het “Blauwe” Oranje. Uiteindelijk werd op de rand van de 16 meter de vrijstaande Marco Miltenburg bereikt. Miltenburg aarzelde geen moment en met een mooie volley verdween de bal in de bovenhoek. (2-0)

Waarschuwing in de rust
In de kleedkamer waarschuwde coach Patrick vd Lagemaat en teammanager Nihat Karadag de spelers van de hermandad nog voor onderschatting en dat er nog helemaal niks bereikt was anders dan een leuke eerste helft.
Aan de zijde van Achilles’29 waren na rust veel wissels en andere spelers die een kans kregen. De spelers van Achilles begonnen feller en agressiever aan de 2e helft en er ontstond een ander wedstrijdbeeld. Het Nederlands Politieteam ging iets meer achterover leunen en loerde op de counter was de onderliggende partij. Achilles’29 liet de bal sneller rondgaan en doelman Pascal Florie die Ruben te Witt onder de lat was komen aflossen moest een aantal maal handelend optreden. Enkele gevaarlijke schoten van afstand en een van richting veranderd schot in de 16 meter werd door de doelman gepareerd.

Spannende strijd
Nadat de eerste storm wat was gaan liggen, ontstond er vooral een strijd op het middenveld. Aanvallend kon de hermandad geen bal meer vasthouden en verdedigend stond het goed. Het creëerde kleine ruimtes waar Achilles’29 niet doorheen kwam. Na 70 minuten kreeg Achilles’29 een strafschop. De linksbuiten van Achilles was na een mooie individuele actie het strafschopgebied in gekomen en werd door Jorrit Tromp opgevangen. De scheidsrechter vond dit zwaar genoeg voor een strafschop die feilloos werd binnengeschoten. 1-2 en dat was tevens de eindstand.

Mark den Hartogh man of the match
Coach vd Lagemaat gaf na afloop aan zeer content te met het resultaat en de teamprestatie. “Gevoetbald en gestreden als team met uitblinker vandaag Mark den Hartogh. De oud speler van FC Lienden (aankomend seizoen VV De Meern) heerste op de nr 6 positie.

Opstelling NL politie elftal:
Ruben te Witt, Jorrit Tromp (70), Arnold vd Ploeg, Koen van Beljouw, Guido Kaanen, Mark den Hartogh, Danny Scholte, Olaf Mazier , Marco Miltenburg, Michel Boonstra, Dave Hermans, Pascal Florie, Rick Lubbers. Staf: Patrick vd Lagemaat (coach), Nihat Karadag (teammanager)

Tekst: John v/d Berg