NPSB Zwift

0
1590

In tijden dat we allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven zoeken ook de wielrenners van de nationale wielerselectie van de NPSB naar alternatieven. Die hebben zij gevonden op de digitale wegen van Zwift. Een digitale wielerwereld waarin wattages en hometrainers een belangrijke rol spelen. De tijden van uren in een schuurtje op de hometrainer zitten met alleen maar muziek zijn voorbij. Tegenwoordig kun je tegen elkaar fietsen, zonder dat je naast elkaar fietst. Dat is een groot voordeel in deze tijd!
Via de software die in de gamerswereld al werd gebruik kan zelfs de ploegleider vanuit zijn luie stoel live aanmoedigingen geven en praten de renners, voor zover ze daar adem voor hebben, onderling met elkaar.

Nadat de selectieleden kregen te horen dat de Europese politie kampioenschappen USPE in Zwitserland 2020 noodgedwongen werden afgelast, waren zij natuurlijk teleurgesteld. Maar desalniettemin was het een begrijpelijke beslissing en kijken zij uit naar een mogelijke verplaatsing van het EK naar 2021. En daarvoor moet je natuurlijk wel fit blijven! Op een donderdagavond organiseerden zij daarom een gezamenlijke rit op Zwift. In de digitale wereld stond iedereen klaar toen het startschot viel. De ploegleider gaf nog aan, net als in de echte koers, ‘vooraan starten’, maar na enkele kilometer waren de eerste renners al gelost. Het belangrijkste van deze rit was het plezier om samen te rijden en om fit te blijven.