Oefeninterland in Spakenburg

0
873
PSUK - NPSB

Van dinsdag 5 februari tot vrijdag 8 februari was het dames voetbalteam van Police Sport UK (PSUK) te gast bij de NPSB. Het doel van dit bezoek was het spelen van oefenwedstrijden en het meten van niveau van de internationale concurrentie. Dit met het oog op het EK in Noorwegen in 2020. Op woensdagavond nam het Engelse team het in Leiderdorp op tegen RCL dames 1 om zich alvast voor te bereiden op de oefeninterland tegen het NPSB damesteam. De wedstrijd in Leiderdorp werd door de Engelse dames met 3-1 gewonnen en het team kon haar geluk niet op.

Oefeninterland in Spakenburg

Op donderdag 7 februari reisde het Engelse team af naar Spakenburg, waar zij het opnam tegen het damesteam van de NPSB. Onder leiding van gedelegeerden Patrick van de Lagemaat en Marco Miltenburg stond het Nederlandse team op het veld. De harde wind speelde een belangrijke rol in de wedstrijd, maar er werd hard gewerkt door de dames. Gedurende de hele wedstrijd gingen beide teams aardig gelijk op en aan beide kanten vielen doelpunten. Door de dames werd met veel respect en collegialiteit gespeeld, zoals je mag verwachten tijdens een wedstrijd als deze. De Engelse dames hadden de smaak te pakken en gingen er ook donderdag met de winst vandoor. De eindstand werd 2-3.

De NPSB en de PSUK kijken terug op een geslaagde week waarin veel van elkaar werd geleerd en waarin sportiviteit voorop stond. In mei zal het damesteam van de NPSB afreizen naar Manchester voor een volgende interland. Alles met het EK van volgend jaar alvast in het achterhoofd..