Oost Brabant Open 2016

0
1454
rondje-best-tijdens-oost-brabant-open

Best – Donderdag 15 september was het dan weer zover. De laatste speelronde van de politiegolftour 2016. Deze werd weer georganiseerd door de eenheid Oost-Brabant en  gespeeld op Bestgolf nabij Eindhoven. Nadat vorig jaar vrijwel iedereen van de baan geregend was had ik dit jaar wat goed te maken. En inderdaad, het aanroepen van de bij iedereen bekende zonnegod Ra heeft geholpen. Op een zonovergoten dag verzamelden zich uiteindelijk 36 spelers.

Perfecte omstandigheden
Zo nat als de baan vorige keer was, zo mooi lag ie er deze keer bij. Niets weerhield eenieder ervan om mooie scores te behalen. En dat lukte….bij vrijwel iedereen. Er zijn er altijd bij die graag wat meer van de baan zien, ook naast de fairway….. Tja, dus dan sla je je bal maar weer de bossen in, zodat je een goed excuus hebt om inderdaad wat meer van de baan te kunnen zien. Helaas komt dat de scores niet altijd ten goede. Maar er zijn er ook bij die gewoon zo snel mogelijk elke hole willen uit-holen. En als dat lukt, dan krijg je dus wel die mooie scores. Zo haalde Arnold, nadat hij vorig jaar in de regen ook al dagwinnaar was, weer een mooie score van 34 stablefordpunten en was hier mee de beste  in de klasse hcp 0 t/m 16.  In de klasse 16.1 t/m 23 was de dagprijs voor Harold Visser die een hoge score van 38 stableford punten realiseerde en daarmee ook als meest talentvolle speler aangemerkt kan worden (nu is het aan hem om volgend jaar te bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is…). Theo Vrijland behaalde in de hcp-categorie 23,1 t/m 36 de eerste plaats met 37 stableford punten.

harold-visser-een-van-de-dagwinnaars
Harold Visser één van de dagwinnaars


Extra prijzen

Na de prijsuitreiking van de dagprijzen was het de beurt aan Petra om de einduitslag van de competitie bekend te maken. Na veel rekenwerk, met behulp van haar altijd aanwezige laptop, trad ze naar voren en iedereen zat met volle spanning te wachten. Na de prijzen uit te reiken aan de 2e prijswinnaars in beide categorieën werden Claudia Rietveld (Politiegolfer van het jaar) en Harold Visser (Politiegolftalent van het jaar) naar voren geroepen. Een welgemeend applaus klonk voor de winnaars van de politiegolftour 2016.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd competitiejaar en zeker op een geslaagde afsluiting op Bestgolf.

Bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en tot volgend jaar !
Vera

Overzicht prijswinnaars:

Hcp 0 – 16
1ste  Plaats: Arnold (wil niet met achternaam genoemd) – 34 Stfd punten (Ehcp 9,3)
2de Plaats: Joost Derksen – 34 Stfd punten (Ehcp 13,8)

Hcp 16,1 – 23
1ste  Plaats: Harold Visser – 38 Stfd punten (Ehcp 22,8)
2de Plaats: Pieter Kiewied – 28 Stfd punten (Ehcp 17)

Hcp 23,1 – 36
1ste  Plaats: Theo Vrijland  – 37 Stfd punten (Ehcp 23,3)
2de Plaats: Gijs Eerdman  – 37 Stfd punten (Ehcp 35,4)

Neary D/H: Peter de Kloe
Longest Dames: Claudia Rietveld
Longest Heren: Arnold
Winnaar Belgisch Stableford (Beste Bruto Stablefordscore): Arnold – 24 Stfd punten