Oost-Nederland driemaal kampioen

0
1049
Nationale Politie Sportdag 2018 NPSB vlag

Nadat Oost-Nederland vorig jaar de kampioensschaal aan haar neus voorbij zag gaan, werd dit jaar alles op alles gezet om het goed te maken. En dit leverde dan ook het gewenste resultaat op: Oost-Nederland komt als Fitste Eenheid uit de bus!

Ruim 400 collega’s zijn op 19 september afgereisd naar Biddinghuizen om de sportieve strijd met elkaar aan te binden, althans om een mooie sportieve dag te beleven. Het was voor het eerst dat meerdere eenheden zonder wedstrijdteam aan de sportdag deelnamen. Het percentage recreanten daarentegen was flink gestegen ten opzichte van de editie van vorig jaar. De NPSB probeert een ieder te stimuleren om te sporten, vooral de collega’s die recreatief meedoen. Om ook die collega’s met punten te belonen, werden 25 punten toegekend wanneer het complete recreantenteam van een eenheid over de finishlijn van de obstacle-run kwam.

Het weer zat mee en alle deelnemers waren goed gehumeurd, dit zorgde ervoor dat de stemming er goed in zat. Bij de wedstrijdgroep werden in de ochtend prachtige tijden gelopen. Oost-Nederland liet flink van zich horen: zowel de snelste man als snelste vrouw kwamen uit deze eenheid! Het middagprogramma bestond uit vijf verschillende onderdelen waarbij niet alleen kracht en snelheid van belang waren, ook inzicht speelde een grote rol. Met 11 punten verschil wist Oost-Nederland Rotterdam voorbij te streven en ging zoals gezegd met de kampioensschaal naar huis.

Overzicht winnaars
Fitste Eenheid van Nederland

1. Oost-Nederland (153 punten)
2. Rotterdam (142 punten)
3. Zeeland-West-Brabant (119 punten)

Sterkste Eenheid
Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met een partij touwtrekken om te bepalen wie dit jaar de Sterkste Eenheid is. Mooi om te zien is dat collegialiteit een grote rol blijft spelen, ongeacht of er prijzen te winnen zijn. Eenheden die geen volledig team hadden om aan het touwtrekken deel te nemen, werden bijgestaan door collega’s uit andere teams. Uiteindelijk was het Den Haag die aan het langste eind trok, Den Haag mag zich een jaar lang de Sterkste Eenheid noemen!

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde dag, hiervoor willen we alle aanwezige vrijwilligers hartelijk danken. De uitslagen van de obstacle-run en de op de dag gemaakte foto’s worden intern verspreid onder de collega’s. Klik HIER voor het totaaloverzicht met de behaalde punten per eenheid.