Oost-Nederland van troon gestoten

0
2108
Nationale Politie Sportdag 2018 Rek 2

Donderdag 14 juni was Flevonice in Biddinghuizen het strijdtoneel van de Nationale Politie Sportdag 2018, de zestiende editie van de sportdag alweer! Helaas dit jaar geen zonnige omstandigheden maar het beetje regen dat in de middag viel, hinderde gelukkig niemand. Ondanks enkele geblesseerden, kijken we als organisatie terug op een mooie dag.

Circa 500 collega’s begonnen aan een dag vol sportieve uitdaging. In 2016 en 2017 wist Oost-Nederland ervandoor te gaan met de titel Fitste Eenheid, wat maakte dat de overige eenheden er dit jaar op gebrand waren om zorgen dat er dit keer een andere eenheid als winnaar uit de bus zou komen.

Snelste man + vrouw
Na een ochtend vol water, modder en obstakels werd bekend wie zich de snelste man en snelste vrouw van 2018 mogen noemen. Ewout Westdijk en Sandra van den Brink kwamen als eersten over de finish, Oost-Nederland kan trots zijn! Deze resultaten bleken echter geen voorbode voor het uiteindelijke klassement.

Middagprogramma
Gedurende de middag streden de eenheden tegen elkaar op de verschillende onderdelen die zij voor hun kiezen kregen: een botenrace, een fysieke challenge, een wedstrijd handbal, om enkele voorbeelden te noemen. Overal moesten punten verdiend worden. Een titel Fitste Eenheid krijg je natuurlijk niet cadeau!

Sterkste Eenheid
Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met een wedstrijd touwtrekken. Eenheden verzamelden hun sterkste deelnemers en gingen de strijd met elkaar aan. Zeeland-West-Brabant trok aan het langste eind en ging naar huis met de beker voor de Sterkste Eenheid.

Fitste Eenheid
Na een mooie maar volle dag volgde de prijsuitreiking. Eindelijk was daar het verlossende antwoord op de vraag: Wie gaat naar huis met de schaal voor Fitste Eenheid? Het antwoord was Eenheid Rotterdam! Het was er de eenheid alles aangelegen om te zorgen dat zij met de schaal naar huis zouden gaan en hebben dan ook een flinke strijd moeten leveren. Maar niet voor niets, de trotse teamcaptain denkt met tevredenheid aan de sportdag terug.


Foto’s en uitslagen
Gedurende de dag zijn er prachtige foto’s gemaakt. In het kader van de nieuwe privacywetgeving zullen deze foto’s en de uitslagen niet openbaar worden gepubliceerd maar worden verstrekt via de teamcaptains.