Op herstelreis met de NPSB

0
1321
eerste-herstelreisgroep- bijeenkomst-tegenkracht

Met de introductie van de herstelreis is de NPSB in 2020 begonnen met het inzetten van sport en beweging voor collega’s in herstel. Na een opwerkperiode met bijeenkomsten waarin verantwoord bewegen en gezond leven centraal stond, had de herstelreis in oktober 2020 moeten plaatsvinden. Helaas gooide corona roet in het eten waardoor de reis is uitgesteld naar medio 2021. Maar vanwege de belangstelling heeft de NPSB besloten in 2021 een tweede herstelreis op de kalender te zetten.

Voor mij betekent de herstelreis: een moeilijke periode afsluiten en het gevoel weer terug krijgen dat je er toe doet’ (René, deelnemer eerste herstelreis)

Varen en bewegen
De tweede herstelreis heeft als bestemming Schotland waar de groep in oktober een week meevaart met een traditioneel zeilschip. Naast dat er aan boord initiatief wordt verwacht van de deelnemers om een bijdrage te leveren aan het leven aan boord, wordt dagelijks afgemeerd voor sport en ontspanning in een prikkelvrije omgeving. In het voortraject vinden trainingsbijeenkomsten plaats om de deelnemers voor te bereiden op de reis.

Voor wie
Deze reis staat open voor mentaal of fysiek geblesseerde collega’s van de politie en Koninklijke Mareschaussee. Tijdens een intakegesprek wordt bekeken of de reis passend is. Ook thuisfront, behandelend specialist en leidinggevende moeten achter deelname staan. 

Ben of ken je iemand die baat zou kunnen hebben bij deelname aan de herstelreis naar Schotland? Mail naar michel.hagenbeek@politie.nl of atletiek@politiesport.nl voor meer informatie. Bellen kan ook, 06-50672275 (Jacqueline Rustidge) of 06-51448308 (Michel Hagenbeek).

De herstelreis is ontstaan vanuit de gedachte ‘(politie)sport voor iedereen’ en het is door collega’s voor collega’s.