Open NK 10x 10 km estafette voor politieteams in Winschoten

0
1796

In de drukke sportmaand  september, met vele evenementen waar collega’s aan mee kunnen doen, was het op 13 september de beurt aan het Open NK 10x 10 km voor politieteams. De wedstrijd werd gehouden tijdens het loopevenement RUN van Winschoten. Dit jaar de vieder editie. Op voorhand veel belangstelling, echter door diverse oorzaken, helaas dit jaar maar vier teams aan de start om 10.30 uur. Amsterdam, Friesland en twee teams uit Groningen bonden de strijd aan. Het was mooi loopweer, in elk geval droog en later deed de zon ook flink z’n best.

Het team van Amsterdam verscheen sterk uitgedund aan de start, waardoor de lopers meerdere keren het rondje van tien kilometer moesten lopen. Dit was echter niet in hun nadeel. Vanaf de start liep Amsterdam virtueel op kop. Friesland kon nog wel enige tijd volgen op plek twee, maar de afstand bleef. De teams van Groningen liepen daar weer achter op plek drie en vier.

De rondetijden van de koplopers liepen wel wat op, wat te begrijpen is als je voor de derde keer het rondje van 10 km loopt en Friesland kwam toen wel wat terug, door snellere lopers, maar de voorsprong van Amsterdam bleef. En zo werd Amsterdam de tweede keer Nederlands Kampioen 10 x 10 km,  Friesland tweede, gevolgd door Groningen.

Naast het NK, liepen de politieteams ook mee in de nieuwe categorie 112, onderdeel van de RUN van Winschoten. Ook hier waren ereplaatsen voor de politie en liet men de ambulance en brandweerteams achter zich.

Weer een geslaagde dag met veel loop plezier en goed eten en drinken voor alle deelnemers!

Op naar de volgende editie!