Opening seizoen 2017: Baanclinic

0
1346

Op vrijdag 9 december 2016 kwam de nationale wielerselectie van de NPSB bij elkaar in Alkmaar. De drie nieuwe gedelegeerden wielersport die dit jaar zijn benoemd hebben ingezet op het vernieuwen en vergroten van de nationale wielerselectie. En niet geheel zonder succes: meer dan 25 wielrenners en rensters meldden zich aan voor de start van het nieuwe wielerseizoen.
In het IBT centrum van Alkmaar werd het programma van 2017 besproken. Daarnaast werd de nieuwe wedstrijdkleding en helmen gepast. Daarna stond een baanclinic op het programma in het sportpaleis van Alkmaar. Op de wielerbaan werd onder leiding van drievoudig wereldkampioen baanwielrennen Carolien van Herrikhuyzen getraind. Er werd afgesloten met een tijdrit waarin Igor de Waal, Nederlands kampioen op de weg, de snelste ronde reed.
De gedelegeerden wielersport zijn blij verrast met de vele nieuwe aanmeldingen voor de NPSB wielerselectie. Met als doel het EK wielrennen van 2018 in België gaan ze een mooi seizoen tegemoet. In 2017 staan ondermeer de klassieker “Ronde van Noord-Beveland” en de vierdaagse etappewedstrijd “Tour de Lasalle” op het programma. In laatst genoemde wedstrijd werd de afgelopen jaren veel succes geboekt.