PGvhJ 2019 na 6 wedstrijden

0
666
NPSB schaal Politiegolfer van het jaar 2019

Nieuwe koploper in klassement PGvhJ 2019
De tweede helft van het politiegolfseizoen ging op 6 september jl. van start met het LE Open op de Edese Golf Club Papendal. Het was alweer de zesde wedstrijd van de Politie Golf Tour waarvan de vier beste resultaten tellen voor het klassement.

Ook in Ede was de wedstrijd weer vol met 84 spelers en die zorgden voor wisselende resultaten, veel gezelligheid in en buiten de baan en volop strijd. Het verslag en de resultaten zijn elders op deze pagina te lezen.

In de laagste handicapcategorie van het klassement Politiegolfer van het jaar (t/m handicap 20.0) is er een nieuwe koploper. Harold Visser van de Landelijke Eenheid deed in Ede goede zaken en heeft de eerste plaats over genomen van Stefan van der Noordt van de eenheid Den Haag. Diens Haagse collega Manuel Mulder bezet de derde plaats. De onderlinge verschillen zijn dusdanig klein dat de laatste wedstrijd de doorslag gaat geven. Zelfs de plaatsen vier tot en met tien zouden met een heel goed resultaat bij het NK Stableford op 23 september nog in de prijzen kunnen vallen.

In de categorie Politiegolftalent van het jaar (vanaf handicap 20.1) heeft Gijs Eerdman van de Landelijke Eenheid zijn flinke voorsprong behouden door ook in Ede een goed resultaat neer te zetten. Frans Jordan van de eenheid Rotterdam blijft tweede . Hier lijken de derde tot en met de tiende plaats buiten de prijzen te gaan vallen al weet je het met golf nooit: één superscore en de stand kan zomaar weer veranderen.

Gewijzigde kwalificatie NPSB Masters
Bij het verwerken van de laatste scores in de klassementen kwam de gedelegeerde er achter dat de eerdere verdeling voor kwalificatie voor de NPSB Masters niet eerlijk uit kwam. Bij het begin van het seizoen was vermeld dat in iedere categorie 20 spelers zich zouden kwalificeren. Daarbij was echter over het hoofd gezien dat de maximale handicap om op De Noordwijkse te spelen 24,0 is. Dat zou tot gevolg hebben dat in de tweede handicapcategorie een speler met een laag aantal punten zich wel zou plaatsen en een speler met een hoger aantal punten in de eerste handicapcategorie niet. Dat kan niet de bedoeling zijn van een kwalificatie.

Rekening houdend met wat wél de bedoeling is, namelijk dat de beste spelers zich kwalificeren voor de NPSB Masters, is de kwalificatie nu gewijzigd naar: de beste 40 spelers van beide categorieën gecombineerd plaatsen zich. Voor de spelers in categorie twee geldt daarbij: maximaal handicap 24.

Nog één wedstrijd te gaan
Voor het klassement PGvhJ telt nog één wedstrijd: het NK Stableford op maandag 23 september a.s. op Wouwse Plantage. Op het moment van schrijven waren er nog precies drie startplekken te vergeven. Mocht je willen meedoen, neem dan even contact op met Theo en Claudia Vrijland via rotterdamopengolf@hotmail.com

Seizoen gaat door
Na het NK Stableford gaat het seizoen nog wel door met een paar gezelligheidswedstrijden: de Texel Challenge op 7 november en de Winter Koppel Wedstrijd op 12 december. Bij beide wedstrijden zijn nog startplaatsen open. Voor meer informatie: golf@politiesport.nl (Texel) en wil.giesbertz@gmail.com (WKW).

Download klassement:
PGVHJ 2019 – klassement per 20190907