Pitch en Putt: klein maar fijn

0
2033
pitch-en-putt-2016-prijswinnaars

Kamerik – Op vrijdag 2 september werd er op de Pitch & Putt-baan in Kamerik een wedstrijdje georganiseerd voor collega’s die nog maar kort of helemaal geen kennis hadden gemaakt met golf. Ondanks het kleine aantal van 9 aanmeldingen werd het een gezellige middag en kwamen twee collega’s, die nog nooit een golfclub in handen hadden gehad, tot de conclusie dat golf niet makkelijk maar ontzettend leuk is om te doen.

Na een korte maar duidelijke instructie van één van de baanmedewerkers, onder andere over veiligheid, werden de deelnemers in groepjes van 3 spelers naar een starthole gedirigeerd. Eugene van Tilborg (eenheid Den Haag) en Karin Wijsman (PDC) waren degenen die voor het eerst een golfclub in handen hadden en zij werden ingedeeld bij wat meer ervaren spelers. Na afloop van hun ronde werden zij gecomplimenteerd met hun talent want zij brachten het er prima van af in hun 1e golfrondje.

Prijswinnaars
De winst naar Stefan van der Noordt van de eenheid Den Haag met maar 60 slagen over 18 holes (2 birdies!) gevolgd door Richard Kemp met 68 slagen en Gerhard Bosma van de Landelijke eenheid met 71 slagen. Alle drie gingen met een trofeetje naar huis en alle deelnemers kregen een doosje NPSB-golfballen als aandenken. Ook was er nog een neary (afslag dichtst bij de pin) en die werd gewonnen door Richard Kemp die een fles wijn kreeg als beloning.
Wellicht is er volgend jaar weer een Pitch en Putt-wedstrijd. Dan hopelijk met iets meer deelname.