Ploeteren door het zand tijdens Kennemer Cross 2017

0
1900
Kennemercross 2017

Op 10 maart 2017 vond in Overveen in en rond het Middenduin (Kraantje Lek) de 58ste editie van de Kennemer Cross plaats. Veel collega’s kwamen af op deze voorjaarsklassieker. Niet alleen winst in de wedstrijd stond op het spel, de cross gold tevens als sluitstuk van de NPSB wintercompetitie waarbij er extra prijzen te verdienen waren.

Stabiel
Ruim een uur voor de start druppelen de deelnemers binnen. Een spannend moment, want hoe zou het deelnemersaantal zich verhouden tot voorgaande jaren? Glorietijden waarbij meer dan 100 collega’s op de wedstrijd afkwamen lijken tot het verleden te behoren. Maar toch verschijnt elk jaar een harde kern van enthousiaste sporters, gelokt door de strakke organisatie en sfeer, maar bovenal de geweldige, unieke route. Een kwartier voor de start blijft de teller steken rond de 50 deelnemers. Stabiel ten opzichte van de laatste jaren., maar toch verdient deze eenheidsloop meer!

Voetsporen
Klokslag 14:00 uur worden de deelnemers weggeschoten. Waar de één er als een speer vandoor gaat op weg naar een hoge klassering, doet de andere het rustiger aan in de wetenschap dat de klimduin nog twee of drie keer voorbij komt. De lentezon kriebelt op de huid, het zuurstofrijke bloed wordt in sneltreinvaart door de aderen gepompt. Tegemoet rijdende fietsers maken ruimbaan voor het aanstormend geweld van hardlopers. De eerste tekenen van verzuring openbaren zich bij het beklimmen van de duin. Deelnemers proberen in elkaars voetsporen te stappen, het zand is op die plaatsen per slot van rekening al enigszins uitgevlakt. Maar bij iedereen is het ritme anders dus ook nieuwe sporen worden in het zand getrokken.

Winst
Als eerste overal weet Theo Timmermans (Den Haag) de finishlijn te bereiken. Achter hem volgt op gepaste afstand Wouter Egas (OD IJmond). Als derde overall finisht Bas van Laarhoven. Bij de dames is het Jacqueline Rustidge (NPSB) die als eerste aantikt, opgejaagd door voormalig profvoetballer Yuri Cornelisse. Ilona Lievaart (Den Haag) komt als tweede dame binnen, gevolgd door Wendy Baljet (Amsterdam). Een voor een bereiken alle deelnemers de finishlijn. Moegestreden, blij, zichtbaar genietend van de fantastische omstandigheden.

Prijzentafels
Als iedereen gedoucht en wel klaar zit volgt de prijsuitreiking. Eerst worden de dagprijzen uitgereikt aan de winnaars in de verschillende categorieën. Daarna volgt de uitreiking van de prijzen voor de wintercompetitie, de cross-tweeluik van de NPSB. Lovende woorden worden aan het adres van de organisatie uitgesproken. Ze hebben er weer een sportfeest van weten te maken en de wil om door te gaan blijft. De Kennemer Cross is gewoon te leuk om van de kalender te halen, dus ook anno 2018 zullen wij er weer zijn!

Uitslag NPSB crosscompetitie:
Heren 40+
1. Louis Oudshoorn (Den Haag)
2. Leon Lourens (Den Haag)
3. Alco van Engen (Amsterdam)
Heren 50+
1. Theo Timmermans (Den Haag)
2. Arjen Akkermans (Amsterdam)
Dames senioren
1. Ilona Lievaart
2. Maartje May
Dames 35+
1. Wendy Baljet

Download Uitslag Kennemer Cross 2017