Politie domineert in Hollandscheveld

0
1720
Robert Gerritsen Ambtenarenkampioenschappen cross Noord Nederlandse Ambtenarenkampioenschappen cross
Robert Gerritsen

Zondag 28 januari was natuurgebied Schoonhoven in Hollandscheveld het strijdtoneel van de Noord Nederlandse Ambtenarenkampioenschappen cross. Een paradijs voor de natuurliefhebbende hardloper die van extremen houdt. De NPSB was er voor het eerst in de geschiedenis bij.

Ver
Toegegeven, als je in Zeeland of Limburg woont dan is Drenthe best ver. Maar wat is ver? Collega’s uit het hele land bleken bereid de reis naar het noorden te aanvaarden. De een gemotiveerd door de NPSB wintercompetitie, de ander gewoon, om in collegiaal verband een stukje te rennen. De 16 collega’s die naar Hollandscheveld waren afgereisd kregen een pareltje van een cross voorgeschoteld. De ronde van 2,5 kilometer was buitengewoon gevarieerd en uitdagend. Rondom de plas was een route uitgezet met zandpartijen, bospaden, klimmetjes en een flinke trap. De regen van de afgelopen dagen had er voor gezorgd dat de deelnemers op een deel van het parcours tot ver boven de enkels in de blubber wegzakten.

“Ik heb me eerst ingeschreven en toen pas gekeken waar Hollandscheveld lag. Tja, best ver vanaf Alkmaar, maar geen seconde spijt, het was geweldig (Jacco van den Brink, Alkmaar)

“Tweehonderd kilometer heb ik gereden, enkele reis! Ik wilde graag een klassering neerzetten voor de competitie en dat is, ondanks dat het heel zwaar was, prima gelukt (Hans Drijvers, Tilburg)

Podiumplaatsen
Het witte politie hardloopshirt was veelvuldig voorin het veld te vinden. In verschillende categorieën, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, bereikten NPSB hardlopers het podium. Zo snelde Menno van Bruggen (Oost Nederland) op de 10 kilometer naar een 2e plaats overall en werd 1e in zijn categorie 40+. Bij de mannen 50+ legde Jos Arends (Noord Nederland) beslag op de 3e plaats. In de vrouwenrace over 10 kilometer won Jacqueline Rustidge (Oost Nederland) de wedstrijd overtuigend. Het leverde haar een 1e plaats op in de categorie 40+. Bij de vrouwen senioren werden Kim Backstrom (Noord Nederland) en Maartje Em (Noord Holland) respectievelijk 2e en 3e. In de categorie vrouwen 50+ ging Mia Groen (PDC) met de winst aan de haal. Op de 5 kilometer was Robert Gerritsen (Oost Nederland) heer en meester. Met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee won hij overtuigend de wedstrijd.

Beste overheidsorganisatie
In de strijd om de titel ‘beste overheidsorganisatie overall’ ging het gerucht dat de politie er goed voor stond. Aan het eind van de prijsuitreiking werd dit bevestigd: de wisselbeker voor de beste overheidsorganisatie ging naar de nationale politie!

Ondanks dat het aantal politiedeelnemers enigszins achterbleef bij de verwachting blikt de NPSB afdeling atletiek tevreden terug. De Ambtenarencross is een mooie aanvulling op de NPSB atletiekkalender gebleken!

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018012850263