Politie- en KMar-collega’s bedwingen de ‘Zeven Heuvels’ van Nijmegen

0
1961
7HL Roald en Frank met de daltons
7HL Roald en Frank met de daltons

Weer een tweede plaats voor politie topteam 1

Ruim 200 politie en KMar collega’s stonden op zondag 19 november 2017 aan de start van de 34e editie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Traditiegetrouw werden alle NPSB deelnemers opgevangen op het hoofdbureau van politie in Nijmegen. Een team van vrijwilligers was die ochtend al vroeg aanwezig om alles tot in de puntjes te regelen. Bewegwijzering in het bureau, massage, lunchpakketten en een warme douche bij de buren van het Stedelijk Gymnasium, aan alles was gedacht. Ook de intussen beroemde, eigengemaakte tomatensoep van Monique stond weer klaar.

Pittige heuvels
Om 10:30 uur druppelden de eerste politiedeelnemers binnen in het bedrijfsrestaurant van het bureau aan de Stieltjesstraat. Spanning was aan de gezichten af te lezen. Vijftien lange kilometers inclusief zeven heuvels stond op het menu. Vooral voor de debutanten was het spannend, want hoe deel je zo’n voor Nederlandse begrippen unieke wedstrijd in? Maar de doorgewinterde deelnemers wisten het wel…. de heuvels zijn weliswaar pittig, maar vanaf kilometer 12 vindt een afdaling richting de finish plaats. De zwaartekracht helpt dan een handje tijdens de laatste moeilijke kilometers.

Muziek, publiek en een regen van herfstbladeren
De route voerde via de Groesbeekseweg en Nijmeegsebaan de stad uit om vervolgens via de Zevenheuvelenweg weer richting centrum te keren. Op diverse plaatsen langs het parcours stonden bandjes en DJ’s hun muzikale klanken te ventileren. Op het ritme van de vrolijke noten stampten de deelnemers hun kilometers weg. Waar het de één relatief gemakkelijk af ging, moest de andere hard werken om in het ritme te blijven. Het publiek langs de lijn was talrijk en op de schaarse stukken waar de toeschouwers het lieten afweten zorgden de in goud en geel getooide bomen voor een regen van bladeren die neer dwarrelden op de deelnemers. Een geheel eigen aanmoediging van moedernatuur.

Weer tweede
Onder de circa 35.000 deelnemers bevonden zich 525 bedrijventeams, waarvan 21 politieteams. Om 15:00 uur kreeg de teamcaptain telefoontje van de organisatie; topteam 1 werd om 16:00 uur bij de prijsuitreiking verwacht. Maar of het nummer 3, 2 of 1 zou worden…..  In het ROC waar de prijsuitreiking plaatsvond verzamelden de teams van de politie, UMC Radboud en Run2Day, in afwachting van de definitieve uitslag. Op de derde plaats…… Run2Day, op de tweede plaats.….. de politie. En weer waren we tweede! Na twee keer nipt achter het UMC Radboud te zijn geëindigd waren de medewerkers van het ziekenhuis de politie wederom te snel af. Desondanks heerste er tevredenheid, want als je 523 teams achter je laat, dan heb je gewoon goed gepresteerd. Ook politie topteam 2 verdient een eervolle vermelding. Met een 9e plaats bleven zij ook maar liefst 516 teams voor.

Poetsen
Terug op het hoofdbureau genoten de laatste deelnemers nog van een massage en een kop warme soep. Beide zeer welkom want intussen was het najaarszonnetje achter de wolken verdwenen en regende het ijswater. De vrijwilligers van de NPSB waren onderwijl aan het poetsen geslagen, want als je ergens te gast bent, dan laat je de boel natuurlijk wél netjes achter!

De NPSB bedankt:
-> de politieleiding in Nijmegen voor het beschikbaar stellen van de ruimte voor opvang van de politie- en KMar deelnemers;
-> de vaste Zevenheuvelenloop vrijwilligers Maarten, Carola, Joop, Jack, Maximiliam en Monique;
-> de studenten van FSV Praktisch die op voortreffelijke wijze de sportmassage hebben verzorgd.

Tot slot een groot compliment aan de hoofdrolspelers van de dag; de deelnemers! Met de aanwezigheid van zoveel politie- en KMar collega’s, heeft de politie wederom een mooi en sportief visitekaartje afgegeven!

Jacqueline en Janneke
Gedelegeerden NPSB atletiek

Politie topteam 1
Frans Bos | 1:04:36
Jacqueline Rustidge| 59:25
Paul Moran| 53:30
Frank Heijmink| 57:29
Menno van Bruggen| 56:16
Theo van der Wielen| 1:04:46
Alexander Castanon Reglero| 54:41
Jeroen van der Markt| 59:30
André Knol| 57:31
Jeroen van den Berg| 1:08:20

Politie topteam 2
Peter van der Horst| 59:28
Martijn Croon| 56:46
Robert Gerritsen| 54:32
Liesbeth Voorthuijsen | 1:04:57
Frank de Ruiter| 1:04:59
Edwin Ellis | 1:01:00
Marjan de Ruiter-Abma  1:14:00
John Ossendorp | 1:11:46
Peter Caris | 1:07:09

Alle uitslagen: http://evenementen.uitslagen.nl/2017/zevenheuvelenloop/